משמעות נזק איסכמי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/05/2008 | 16:14 | מאת: גיל

שלום אנא עזרתך שכן הרופאה שלנו לא ממש יודעת לדבר על השלכות הממצאים שכן הילדה אסימפטומטית למעט ישנוניות יתר שמייחסים לחוסר בבלוטת התריס ולאיזון הנדרש ע"י אלטרוקסין. תאור הבדיקה והממצאים. בת 7 ימים.בתקופה העוברית ידוע על ציסטה בילוברית פאראסגיטלית אחורית אטיפית עם שינויי אות מסביבה (ביצעה mri עוברי) בין צרבלום לחדר לטראלי שמאלי אובחנה ע"י ד"ר מלינגר כנראה כארכניאודלית. בגיל 5 ימים פרכוס פוקלי משמאל . ב US חשד לאוטם הופנתה בדחיפות ל MRI,MRA מוקדים מרובים זעירים בחומר הלבן הפריונטריוקלרי שהינם היפראנטנסים ב T1,אות מעורב –היפראנטנסי במרכז, בעל גבול היפואנטנסי בהיקף (ב-T2). פגיעה איסכמית מפושטת עם הפרעה רסטריקטיבית בולטת. ללא האדרה משמעותית וללא בצקת או סימני לחץ. MRA,MRV תקינים. חדרי המוח אינם מורחבים.עם הרחבה מולטיציסטית מינימלית באספקט המדיאלי של האונה הטמפורו-אוקסיפיטלית משמאל,המלווה בשינויי אות קלים ברקמת המוח הסמוכה,הרחבה ציסטית זו נמשכת לקדמת האונה הטמפורלית באספקט המדיאלי שלה, וישנה האדרה היקפית של ציסטות אלה. לציין רושם לאיחור במיאלינציזציה ללא אות תקין ב PLIC מעבר קרניו – צרביקלי שמור. הרחבת חלל סופרה צרבלרי. ורמיס וצרבלום שמורים. לציין היפרפיוה היפרטרופית חוט שידרה צוארי בגדר התקין. לסיכום: ממצאים אילו מחשידים לנזק איסכמי פריונטריקולרי, יתכן עם אלמנט דימומי ישן,.PVL

מבלי לבדוק את הילדה אין טעם לדבר כרגע על ההשלכות. עליכם להתיעץ עם נוירולוג ילדים ולא מבוגרים.

מנהלי פורום שבץ מוח