מיגרנה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/01/2006 | 14:56 | מאת: קרן

אבא שלי בן 60 סובל מדי פעם מלחץ בראש ,הקאות וסחרחורות קשות,לא נימצאו אצלו גידולים וכו,יתכן שמדובר בסוג של מיגרנה? (יש לציין שלפני שנים היה לו קריש דם במוח,אך הוא החלים מזה)

מיגרנה הינה מחלה התקפית הכוללת, בדרך כלל, כאב ראש בעל אופי פועם בחצי ראש המלווה בבחילות, הקאות,פחד מאור ומרעש. התקף ממוצע נמשך בין 3-72 שעות. ובכרבע מהחולים מלווה בתחושה מקדימה ("אאורה"). סחרחורת אינה תלונה שכיחה של מיגרנה. בכל מקרה של כאבי ראש מלווים בהקאות יש לבצע הדמיה של המוח על מנת לשלול תהליך העלול להעלות את הלחץ התוך גוגולתי. במידה וההדמיה תקינה כדאי להמשיך בירור וטיפול במרפאת כאבי ראש.

מנהלי פורום שבץ מוח