ארוע מוחי בחולה סכרת שטופל במיקרופירין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/02/2008 | 00:20 | מאת: רופא משפחה-דר כפתורי

יש לי מטופל,חולה סכרת,שטופל במיקרופירין 100 מג בגלל סכרת ויתר לחץ דם. תוך כדי טיפול זה עבר ארוע מוחי קל. (חולשה ברגל ויד,שהשתפרה משמעותית ). אין עדות לחסימה משמעותית בעורק הקרוטידי. יעוץ לאחר הארוע- נוירולוג אחד הציע להעלות את מינון האספירין ל 300 ונוירולוג אחר הציע לתת plavix. המטופל יודע שהתרופה אינה בסל ומעונין לרכוש אותה אם היא באמת עדיפה על העלאת מינון האספירין. כיצד לנהוג?

שתי האפשרויות לגיטימיות. מחקר הCAPRIE שבדק אספירין מול פלויקס לצורך מניעה שניונית של שבץ מוח הדגים יתרון קל מאוד של כחצי אחוז לפלויקס. בניתוח קבוצות שנעשה לאחר המחקר נראה כי חולי סוכרת וכן חולים לאחר ניתוח מעקפים או עם מחלת כלי דם פריפרית עשויים להרוויח יותר מפלויקס ביחס לאספירין. לפיכך,להוציא שיקולים כלכליים, נראה לי כי האפשרות של פלויקס עדיפה. יש לזכור כי צריך 5 ימי חפיפה במעבר בין התרופות.הינך מוזמן לבצע סקירת ספרות ולהתרשם מתוצאות המחקר.

מנהלי פורום שבץ מוח