בת 35 בשבוע 37 להריון לאחר אירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/02/2008 | 20:40 | מאת: ענת

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה חשובה, אחותי התאומה בת 35 בשבוע 37 להריונה ה -4 היום בבוקר חשה קצת רע, זה התבטא בזה, שיד ורגל ימין היא לא חשה בהם במשך מספר דקות ובנוסף היה לה קצת קושי לדבר, ולאחר שזה עבר היא היתה ממש מבולבלת כך שאפילו לא זכרה כמה ילדים יש לה, לאחר בדיקה בקופת חולים, שוב חזר המקרה על עצמו רק קצר יותר, שם החליטו להפנותה לבית חולים, לאחר בדיקה אצל נוירולוג נאמר שהיא עברה אירוע קל, האם יתכן???? האם זה שכיח, במה זה מתבטא? האם יש סיכון להריון או חלילה לה??? האם יש סיכוי לקבל שוב ובגדול אירוע מוחי , כי לפי מה שתמיד שמעתי אחרי אירוע קל מגיע אירוע קשה יותר , או שמה הכול תופעות של ההריון ולאחר הלידה הכול יעלם. אשמח לקבל את תשובתך המהירה, עוד אציין כי מחר בבוקר הוחלט לעשות לה סיטי? אם זה עוזר לתשובתך מאוד דואגת , ומחכה לתשובתך בתודה

הריון ותקופת הבתר-לידה מהווה מצב פרו-טרומבוטי ואכן מהווה גורם סיכון לאירועים מוחיים,במיוחד בנשים עם הפרעת קרישה קיימת. אכן יש להתייחס לאירועים שאחותך חוותה ברצינות ולערוך בירור כולל בדיקת הדמיה,דופלר קרוטידים ,אקו לב ובירור לקרישיות יתר. כמו כן יש לשקול התחלת טיפול מניעתי. אני מציע להתיעץ עם הנוירולוג המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח