סיכון לאירוע מוחי ?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/09/2007 | 21:55 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 40, סובל ממספר בעיות :הפרעות קצב (WPW) מסוג SVT, לחץ דם גבוה, קרישיות יתר (פקטור פייב ליידן) ודום נשימה בשינה. מטופל תרופתית בהפרעות קצב ע"י טמבוקור, לחץ דם - טריטייס, קרישיות יתר - אספירין. הפרעות קצב עדיין מופיעות בערך אחת לחודש למשך כשעה ולחץ דם מאוזן חלקית (לעיתים עולה במהלך היממה). ארעו מספר מקרים של תחושת נימול ביד שמאל בנוסף להבזקים בראייה עם כאבי ראש עמומים. בעקבות כך אושפזתי פעמיים להשגחה בחדש ל-TIA. בדיקות CT ועורק צווארי תקינות, ממתין ל-MRI. רציתי לדעת לאור המצב הנתון באיזו רמת סיכון אני נמצא לאירוע TIA/CVA ? האם לחצים שונים בחיי היום יום עלולים להגביר את הסיכון לאירוע ? האם יש צורך המעקב תקופתי ? בדיקות תקופתיות ? אודה לתשובתך.

למרות שSVT לא ידוע כגורם סיכון לשבץ,בניגוד להפרעות קצב אחרות כפרפור ורפרוף עליות,שאר גורמי הסיכון שציינת מעלים את הסיכון לשבץ מוח באופן משמעותי. יש להתיעץ עם המטולוג האם הטיפול באספירין מספק או האם יש צורך בטיפול בקומדין. בנוסף יש להשלים את הבירור גם עם אקו לב דרך הושט ולאזן באופן קפדני את ערכי לחץ הדם ושאר גורמי הסיכון. לחצים יומיומיים לא נמצאו כקשורים באופן ישיר לשבץ מוח אך הם עלולים להשפיע באופן עקיף דרך גורמי הסיכון. אתה מוזמן להיות במעקב במרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.

מנהלי פורום שבץ מוח