תופעות לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/08/2007 | 20:44 | מאת: רווית

אבי כבן 73 עבר לפני כחצי שנה ארוע מוחי מסוג דימום תוך מוחי בצד שמאל של מוחו. בבדיקות שנעשו לאחר מכן הצביעו על 9 אוטמים במוחו, סוכר גבוה וכולסטרול גבוה בדמו, מאז מטופל בכדורים להורדת הנ"ל וכן כדורים להפחת ל"ד ואספירין. מייד לאחר האירוע סבל מגרירת רגלו השמאלית לתקופה של שבועיים. לפני כחודש סבל מבצקת וצהיבות בכף רגל שמאל. לפני כשבוע התלונן על חוסר תחושה ברגל שמאל. במרפאת האם נמדד ל"ד 150/90 אקג לא תקין. הוא נשלח מייד לבית החולים שם בוצעו שוב בדיקות ובינהן בדיקות דם. נמצא כי ההמלוגלובין עומד על 12 וכי ספירת כדוריות הדם הלבנות גבוהה מהנורמל. על מה הממצאים הנ"ל מעידים מבחינת סימנים לחזרה של אירוע מוחי נוסף. יש לציין כי מלבד פגיעה קלה בדיבור לא ניכרת פגיעה נוספת בעקבות השבץ

בדיקות הדם שתיארת אינן מעלות או מורידות מבחינת האבחנה של שבץ מוח. האבחנה לרוב הינה קלינית,דהיינו על סמך הבדיקה הנוירולוגית,עם תימוכין בבדיקות ההדמיה,כלומר CT או MRI של המוח.

מנהלי פורום שבץ מוח