אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/07/2007 | 15:27 | מאת: נעמה

שלום רב אבי בן 59 עבר יום ג שעבר אירוע מוחי הנ"ל התרחש ב 6:30 כשהתעורר הגיע תוך 20 דקות לבית החולים בבדיקה נמצא כי יש פגיעה בצד הימיני של הגוף מצליח להרים את היד כ 5 ס"מ כנ"ל רגל ימין דיבור פחות ברור ועיקום של השפה. נעשה CT מיד לא ראו עדות לדימום וגם לא את האוטם אלא חשד לשינויים ברקמה. אבל היה ברור בגלל המצב הפזיולוגי שמדובר באירוע מוחי נרחב בצד שמאל של המוח. אבי מטופל ב ליתיום וציפרסקה מאוזן לחלוטין סובל מאולקוס הגיע למיון על לחץ דם תקין. מ"ס שאלות: 1. האם לא יכל להיות מעומד ל TPA שהרי הגיע מיד? הנ"ל לא הועלה כאופציה בפנינו 2. רק בצהריים בסביבות 15:00 התחילו טיפול בפלבקס בשעה 17:00 סי טי חוזר עכב התרדרות קלה במצב היד לא יכול כרגע להזיז בכלל את היד ב C/T חוזר ללא עדות לדימום אוטם נרחב בצד שמאל. 3. כיום לאחר כמעט שבוע מצב יציב שיפור בתזוזות רגל ימין ואף עשה כ 2 -3 צעדים עם הליכון היד לא מגיבה כלל אולם מרגיש לאורכה תחושות מגע אפילו של נגיעת אצבע הדיבור עדיין שונה אולם ניתן להבינו לחלוטין קוגנטיבית ושיכלית אין פגיעה. מה הסיכוי מהידע והנסיון הנרחב שלך בשיקום של יד שנפגעה קשה ואין לו אפשרות להזיזה ? סליחה על האורך אשמח להתייחסותך המקצועית בתודה מראש בת דואגת

לא ידוע לי מדוע אביך לא היה מועמד לטיפול טרומבוליטי למרות שהגיע בזמן. חשוב לזכור כי קיימות התויות נגד מתן טיפול בtpa כגון דמם פעיל,טיפול בנוגדי קרישה,ספירת טסיות נמוכה,ניתוח לאחרונה ועוד.לא ניתן כרגע להעריך את סיכוי ההחלמה ביד . חשוב מאוד לבצע פיזיותרפיה במידת האפשר ולהעביר את אביך בהקדם לשיקום.

מנהלי פורום שבץ מוח