אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/07/2007 | 21:31 | מאת: אייל

שלום רב, סבתי עברה ב6/7/07 אירוע מוחי שלווה בהתעקמות הפה ובשיתוק צד שמאל. היא הגיעה תוך כשעה באמבולנס לבית החולים שם קיבלה טיפול באספירין והיא אושפזה במחלקה הנוירולוגית תחת השגחה. היא אינה איבדה את ההכרה והיא מתקשרת עם הסביבה, אך נוטה להרדמות.כמו כן, היא מטופלת בקביעות בתרופות לטיפול בלחץ דם וכן היא סובלת מעודף כולסטרול ומשומנים. אתמול היא חשה את יד שמאל והיא בסה"כ נראית בסדר. 1. האם היא עדיין בסכנה? 2. האם השיתוק יכול לעבור לגמרי וכיצד ניתן לעזור לה על מנת למנוע אירוע נוסף בעתיד?

בימים הראשונים לאחר אוטם מוחי עדיין קימת סכנה עקב התפתחות בצקת סביב האוטם ועליה בלחץ התוך גולגולתי. לא ניתן לומר כעת עד כמה תשתפר סבתך מבחינה מוטורית. במחלקה הנוירולוגית ודאי יערכו את הבירור הנדרש כדי למנוע אירוע נוסף הכולל ביון היתר הדמיה של המוח,דופלר עורקי צואר ואקו לב.

מנהלי פורום שבץ מוח