איבוד זכרון זמני

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/05/2007 | 13:46 | מאת: נפתלי

אשתי (71)התעוררה ממנוחת הצהרים כאשר היא מבולבלת,לא יודעת מה קורה עמה ואיננה זוכרת מאומה מהמתרחש עמה, למשך כ 4 שעות. לאחר מכן היא החלה לחזור לעצמה כולל הזכרון המיידי. אולם כל מה שארע באותן 3-4 שעות היא איננה איננה זוכרת בכלל. היא אושפזה מיידית בבית חולים למעקב ובדיקות. מה יכול לגרום לדבר? (לחץ דם 100/60 כולסטרול מאוזן באמצעות איזטרול)

האבחנה המבדלת למצב בלבולי חריף היננה רחבה וכוללת הפרעות מטבוליות ואלקטרוליטריות,זיהום של מערכת העצבים המרכזית, אירוע כיפיוני , אירוע מיגרנוטי, שבץ ועוד. במידה ואישתך חזרה לחלוטין לעצמה,בדיקה הנוירולוגית הינה תקינה וכל הבירור ימצא תקין, יתכן ומדובר באבחנה בשם " אמנזיה זמנית חולפת"-Transient Global Amnesia . הסיבה להפרעה איננה ידועה אך היא שפירה לחלוטין וברוב המקרים איננה חוזרת על עצמה יותר במהלך החיים.

מנהלי פורום שבץ מוח