בדיקת עובי דופן של עורק הקרוטיס

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/01/2006 | 13:20 | מאת: צביקה

בבדיקת עובי דופן, באופן פרטי, של עורק הקרוטיס ע"י IMT, התקבלו תוצאות של 0.9 ממ' (הן צד ימין והן צד שמאל). לא נמצאו רבדים טרשתיים, וצוין "עובי דופן גבולי ד"צ". אבקש להבין משמעות התוצאה, והאם יש לנקוט צעדים נוספים? (ואם כן, לאיזה רופא יש לפנות בענין זה?). מדובר באישה בת 51, עם עודף משקל, שעברה DVT ברגל לפני כ- 2 שנים בגלל הומוזיגוטיות. בתודה

אמנם לאחרונה פורסמו מספר עבודות המצביעות על קשר בין IMT (עובי הדופן הפינמית של עורקי התרדמה ) וסיכון לשבץ מוח . עבודות נוספות שנערכות כעת בודקות קשר בין IMT למצבים דלקתיים אחרים. הפרמטר החשוב ביותר הנבדק בבדיקת הדופלר הינו נוכחות רבדים טרשתיים והיצרות של כלי הדם. היצרות קשה של עורק התרדמה (>70%) בחולה סימפטומטי ,כלומר חולה שעבר אירוע מוחי חולף או קל , מהווה התוויה להתערבות כירורגית. לאימך קיימים מספר גורמי סיכון וסקולרים הכוללים השמנה ואירוע קודם שך חסימת כלי דם ברגליים העלול להצביע על מצב של קרישיות יתר בדם.יש צורך באינפורמציה נוספת כדי להחליט מהו הטיפול האופטימלי לאימך. אני מציע לפנות לנוירולוג מומחה או לפנות ליחידת STROKE במרכז הרפואי תל אביב-טל6974000

מנהלי פורום שבץ מוח