קשר בין מיקרואדנומה לאוטם לקונרי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

02/01/2007 | 08:41 | מאת: טלי

מחבר: טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) : לרופא שלום רב. לפני מספר שנים התלוננתי על חולשה בפלג צד שמאל, אך בבדיקת אם אר אי נמצא שהיה לי ארוע קודם והפעם זה לא אירוע, בבדיקה נמצא אוטם לקונרי קטן, בגודל 6 מ,מ באזור האוכף התורכי, כמו כן בבדיקה חוזרת נמצא מיקרואדנומה בגודל 5 מ"מ , האם יש קשר בינהם? נתנו לי קרטיה, ועשו לי בירורים ולא נימצאה הסיבה, האם עלי לשנות את אורך חיי? האם להמשיך ולבצע אם אר אי , הפרולקטין בין 1000 והיה גם 1950, אבל לפני מספר שנים. אני מאוד מוטרדת משום שאני לא יודעת אם הטישטושים בראיה הם ביגלל הגיל או התחלת אירוע חדש או הבלוטה.כשאני מסתכלת למטה ומרימה את העניים מייד מקבלת טישטוש וחולף אחרי שניות, אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי תודה.

אכן אדנומה באיזור ההיפופיזה עלולה לגרום להפרעה בשדה הראיה עקב לחץ על איזור במסלול הראיה בשם הכיאזמה האופטית ולכן אני ממליץ על בדיקת שדה ראיה.יש להמשיך ולעקוב אחר רמות הפרולקטין וכן אחר הורמונים נוספים כמו הורמוני המין,בלוטת התריס והאדרנל. במידת הצורך ניתן לתת טיפול תרופתי בתכשירים כמו פרילק או דוסטינקס. גם אירוע מוחי עלול להתבטא בהפרעות ראיה כחוסר בשדה הראיה או ראיה כפולה .אני ממליץ לפנות לנוירולוג המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח