התחלנו בבדיקת עיניים וסיימנו ב-LP

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

18/01/2006 | 10:53 | מאת: romi

שלום רב, בתי בת 9 וחצי ומרכיבה משקפיים כשנתיים וחצי. לאחרונה התלוננה על ראייה מטושטשת וכפולה, מין צללית.. בעיית הטשטוש מובנת כי האופטומטריסט אמר שהמספר גדל אבל רצוי במקביל ללכת לרופא עיניים בשל תלונת הכפילות. לאחר בדיקה אצל רופא העיניים הוחלט להפנות למיון בשל חשש ללחץ תוך גולגולתי. היינו באשפוז יום והיא עברה בדיקות דם, בדיקת CT ראש שיצאה תקינה ולכן הוחלט לשלוח לבדיקת LP. כנראה מרוב בלבול ולחץ שהיינו שרויים בו הסכמנו מיד מבלי לשאול שאלות. בבדיקה אכן גילו שהלחץ מוגבר (32). היום, 5 ימים אחרי הילדה שוכבת במיטה ומתלוננת על כאבי ראש איומים, כאשר משככי כאבים לא ממש עוזרים לה. ב-3 ימים האחרונים היא גם מקיאה. רק אתמול נאמר לנו שאלו תופעות לוואי של הדיקור ויכולות להימשך עד שבועיים אחרי!! עדיף מאוחר מאשר בכלל לא, לכן אני שואלת היום מהי בדיוק בדיקת LP? מהם הסיכונים? מהן תופעות הלוואי בטווח הקרוב והרחוק? והאם יש דרך אחרת לגלות את לחץ הנוזלים מבלי לעבור את הבדיקה, ז"א האם יש דרך "לעקוף" את הבדיקה? אודה על תשובתך בהקדם, רומי.

ניקור מותני הינה בדיקת עזר חשובה בנוירולוגיה ,אם כי היא פולשנית ולעיתים איננה נעימה. בידיים מיומנות שיעור הסיבוכים הינו נמוך מאוד. חלק מהחולים עלולים לסבול מתסמונת שלאחר ניקור מותני הכוללת כאבי ראש המופיעים בשינויי תנוחה ונובעים מדלף של הנוזל הצרברו ספינלי הגורם לירידה בלחץ. שכיבה ממושכת על הבטן או על הגב מספר שעות לאחר הניקור ושתיה מרובה מורידים את הסיכוי לתופעה. במידה וכאבי הראש ממשיכים ניתן לסתום את הדלף על ידי הזרקת דם לאיזור בפרוצדורה פשוטה. לא ניתן למדוד לחץ בדרך אלטרנטיבית.גם ניתוח הנוזל הנשאב בבדיקה מבחינת תאים ,כימיה ופרמטרים אמרים תורם אינפורמציה חשובה. התוויות נגד לניקור מותני כוללות הפרעה בתפקודי קרישה,זיהום מקומי, וממצא מוקדי הגורם ללחץ תוך גולגולתי מוגבר.

מנהלי פורום שבץ מוח