שאלת המשך

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/11/2006 | 19:59 | מאת: דבורה-אביב

האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות על מנת לאתר את המקור למשל שמעתי שיש בדיקה בשם FM.R.I כלומר מהי הבדיקה הטובה ביותר לאיתור מקור האוטם היינו לאיתור מקור הקריש (במוח או בצוואר או בלב)

בדיקת FMRI לא תתרום דבר בתרחיש שאת מתארת. במידה וביצעת אקו לב חיצוני אני ממליץ להשלים את הבדיקה גם עם אקו דרך הושט. מאחר והתלוננת על נימול בפנים בדיקת הדופלר צריכה לכלול גם דופלר דרך הגוגולת-TCD להדגמת מערכת זרימת הדם האחורית. ההחלטה על בירור נוסף תעשה על ידי הרופא המטפל. מאחר והאירוע השני אירע על רקע טיפול באספירין יש מקום לשקול עם הרופא המטפל את החלפת הטיפול לפלויקס לאחר חפיפה בת מספר ימים. אוטם לקונרי הינו מונח המתאר חסימה בכלי דם קטן העלולה לגרום לחוסרים מוטורים ,תחושתיים או משולבים. לעיתים רבות האוטמים הלקונרים קשורים ליתר לחץ דם שאיננו מאוזן ולכןן עליך לאזן בקפדנות את לחץ הדם ואת שאר גורמי הסיכון הוסקולרים.

מנהלי פורום שבץ מוח