מה יש לה?...דחוף!

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/08/2006 | 17:00 | מאת: לוי

אימי בת 80 ותוך פרק זמן קצר מאוד מצבה התדרדר מאשה חריפה ומלאת חיוניות לאשה הסובלת מבעיות זיכרון קשות, בלבול והתנהגות שאינה הגיונית בבית החולים עשו CT בלי יוד ולא ראו באותה עת עדות לשבץ מוחי והניחו כי מדובר בדמנציה. מאז המצב מתדרדר ונוסף לבלבול כמו איזה יום היום וזיכרון לטווח קצר שנפגע מאוד היא סובלת מאפיזודות המאופיינות בהתנהגות לא הגיונית- למשל נועלת נעליים שונות, חושבת שהיא לבושה כשהיא לא, עונה לטלפון כשהיא מצמידה את כל המכשיר לאוזן ועוד.. פרט נוסף שחשוב לציין שההליכה שלה השתנתה והיא מתהלכת ברגליים ישרות (לא מכופפת הברכיים) אנו לא יודעים מה לעשות ולאן לפנות????

קשה מאוד לאבחן את המצב מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית ולבחון את ההדמיה. יש לבדוק את תפקודי בלוטת התריס,ויטמין B12 וחומצה פולית,כמו כן יש לבחון האם אין הרחבת חדרים בהדמיה שכן דמנציה והפרעות הליכה עלולות להיות חלק מ"הידרוצפולס בלחץ תקין".יש לשקול בדיקות נוספות כגון EEG וניקור מותני. אני מציע לפנות בהקדם ליעוץ נוירולוגי.

מנהלי פורום שבץ מוח