לחץ בראש ובעיניים.

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/07/2006 | 12:00 | מאת: סלומה

שלום רב, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאבי ראש חריגים ולהגדרתי תחושה של לחץ גולגולתי מלווה בטשטש הראיה, עיקצוצים בלחי השמאלית כולל ארובת העין ומעל האף מלווים בתחושה קרירה. בדיקת CT ראש ללא חומר ניגודי שעשיתי יצאה תקינה. נעשה גם דופלר צוורי שאף הוא יצא תקין. אני סובלת מלחץ דם 150/95 ומאנמיה. התרופות שאני נוטלת הם: ברזל ומטיפול בנורמיטן. 1. חוץ מהטיפול התרופתי שנועד להקל על הכאב מה הם הבדיקות שיש לעשות לאבחון הגרום לכאב. 2. האם קיימת סכנה למטופל אשר 2 הוריו לקו ב_CVA בגיל צעיר ללקות גם בזה? 3. האם קיימת כל אפשרות לבדוק אם אני בקבוצת הסיכון וטיפול מונע? בתודה והמשך יום נעים. שיש לעשות?

סיפור משפחתי מהווה גורם סיכון לשבץ מוח ולכן יש צורך לאזן בקפידה יתרה גורמי סיכון אחרים כיתר לחץ דם,סוכרת,יתר שומנים בדם,השמנה,חוסר פעילות גופנית ועישון.יש צורך לבצע הערכה על ידי נוירולוג בנוגע לכאבי הראש ויתכן כי יש מקום להשלים את הבירור על ידי MRI מוח המכוון גם לארובות העיינים או על ידי בדיקות נוספות. אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב טל-6974000 .

מנהלי פורום שבץ מוח