אוטם מוחי והתקפי שינה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/06/2006 | 10:25 | מאת: אריאלה

האם ידועה תופעה של שינה במשך 24 שעות ויותר, התעוררות בלי זיכרון למה שהתרחש באותן שעות (כולל שיחות שהתנהלו עם ה"ישן", העברה לבי"ח, בדיקות רופאים וכו') והתאוששות במשך מספר ימים מהעייפות? בדיקות דופלר, אקג, דם, בלוטות, CT לסוגיו תקינות. נמצא אוטם מוחי קטן.

הסיפור איננו ברור לי דיו. לא ציינת גם באיזו טריטוריה נמצא האוטם המוחי. איזורים מסוימים בגזע המוח ובתלמוס עלולים לגרום לפגיעה בעירנות. כמו כן כדאי לבצע בדיקת EEG להערכת הפעילות החשמלית של קליפת המוח.

19/07/2006 | 08:26 | מאת: אפי

ישנם מספר פרסומים הממליצים על נטילת אספירין במינון נמוך לגברים מעל גיל 40 כאמצעי מניעה לשבץ מוחי הנוצר מחסימת כלי דם. ישנם פרסומים הטוענים שלאנשים בעלי דם מסוג O ישנה קרישת דם מופחתת גנטית ונטילת מדללי דם על ידם חושפת אותם לסיכונים ( שבץ מוחי דימומי ועוד) שאלה: האם על אנשים בריאים בעלי דם מסוג O להימנע מלקיחת אספירין במינון נמוך ?

מנהלי פורום שבץ מוח