מוות אחרי ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/06/2006 | 16:54 | מאת: בת של

שלום, אבא שלי עבר ארוע מוחי קשה לפני 7 שנים והוא "חי" במחלקה סיעודית כבר כשנתיים. בחודשים האחרונים מצבו התדרדר ביותר. הוא סובל מספסטיות חריפה, דימנציה מתקדמת ולאחרונה יש לו קשיים בבליעה וחיברו לו פאג. כל הערכים שלו לא יציבים. רציתי לשאול אתכם כמה זמן אדם כזה יכול להמשיך ולחיות עוד בצורה כזו גם אם ליבו חזק? שנים? חודשים? מה השלב הבא? האם בעיות בנשימה זה הצעד הבא? לאחרונה יש לו חום ואמרו לי שייתכן שזה משום הוא לא נושם מספיק עמוק.... אשמח לקבל את תגובתכם המקצועית וכן לדעת אם יש אתר בעברית שאוכל לקרוא על תופעות של ארועים מוחיים ולא רק על תופעות לפני כמו שאני מוצאת באינטרנט. תודה.

01/06/2006 | 18:05 | מאת: איציק החדש

אינני רופא כשהוא טיפל בך והיית קטנה וחולה הוא לא שאל את עצמו בקשר אלייך (נראה לי...) נמאס לי !! מה יהיה הסוף איתה.... היות וזה פורום מכובד !! אני מרשה לעצמי להתבטא בעדינות יותר מזה אין לי מה לאמר

02/06/2006 | 15:46 | מאת: בת של

מישהו הפנה את השאלה אליך ר איציק היקר????? מי אתה שתשפוט אותי? מה אתה יודע מה אני עושה או לא עושה בשבילו? בשביל להעביר את זמנך, כדאי שתיכנס לפורומים שלא נוגעים לכאב של אחרים....

כמובן שלא ניתן להעריך כמה זמן נותר לאביך במסגרת זו. לפי תיאורך מצבו והצפי הינם ירודים. חולים סיעודים במצבו של אביך נוטים לפתח סיבוכים סיסטמים הכוללים פצעי לחץ,דלקות ריאה,דלקות בדרכי השתן ודלקות וחסימות בכלי דם בגפיים. הטיפול היחידי הניתן הוא לנסות ולהוריד את שיעור הסיבוכים. אני מניח כי אביך מטופל בפיזיוטרפיה כדי לנסות ולמנוע קונטרקטורות במפרקים על רקע הספסטיות,כפי שציינת הוכנס PEG כדי למנוע אספירציות ודלקות ריאה ויתכן כי הוא מטופל באופן מניעתי לפקקת בורידי הרגליים. יש להביא בחשבון כי בעתיד קיימת אפשרות להחמרה נשימתית ואז תעלה השאלה של הנשמה מלאכותית. אני מציע לקבוע פגישה עם הצוות הרפואי והסוציאלי המטפל כדי לדון בשאלות שהעלת.

מנהלי פורום שבץ מוח