סכרת ושבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/05/2006 | 21:01 | מאת: מרים

שלום רב, חבר שלי שחולה בסכרת קיבל התקף חזק ביותר ובגלל שהוא נמצא אי שם באפריקה במשלחת לסיוע לילדים רעבים וחולים...נמנע ממנו הטיפול הרפואי הרצוי והוא קיבל בעקבות זאת אירוע מוחי עם דימום (לפי מה שנמסר לי)...כמו כן נמסר לי שהוא היה ללא הכרה כ4 ימים שלמים ולאחר מכן הוא התעורר והרגיש טוב יחסית אך הוא מתעורר לרגעים ועוד פעם נכנס לתרדמת. מה המשמעות של התעוררות והרגשה טובה יחסית לבין איבוד הכרה עוד פעם??? האם ישנה אפשרות להחלמה מהמקרה הזה?? ועד כמה נשקפת סכנה לחייו באם הוא הוסע למקום אחר?? בכדי לקבל טיפול יעיל יותר?? ראוי להזכיר שהוא בן 36 (היום יום ההולדת שלו אפילו)... והוא מעשן אך בזמן האחרון הוריד את מינון העישון בצורה משמעותית. מקווה לשמוע תשובה בהקדם האפשרי ותודה רבה מראש

תיאור המקרה מציב בפני הרבה סימני שאלה. לא ברור לי על איזה רקע פיתח חברך שבץ מוח דימומי. בנוסף לא ציינת לאיזה מדור התפתח הדימום -תת עכבישי או תוך מוחי. כמובן שהדרדרות הכרתית לאחר התעוררות מחייבת הדמיה חוזרת דחופה של המוח. לעיתים ,לאחר דימום תת עכבישי ,מופיעים סיבוכים לאחר מספר ימים הכוללים כיווץ מסיבי של כלי דם תוך גולגולתיים,הפרעה בניקוז נוזלי המוח-הידרוצפלוס או דימום חוזר. כל אחד מהסיבוכים שתוארו הינו מסכן חיים ומחייב התיחסות מיידית.

מנהלי פורום שבץ מוח