אירוע מוחי חולף

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/05/2006 | 23:56 | מאת: לירון

אבי היום כבן 71, בשבועיים האחרונים נפל פעם אחת במהלך ריצה לאוטובוס וכן נפל פעם שנייה בבית- לטענתו התחלק.רגלו התנפחנ מכך מאוד ולאחר מס' ימים לקחתיו למר"ם. לאח צילום הרנטגן במרם של כף רגלו החל אבי לחוש סחרחורת, כולו הזיע ממש היה מלא מים,גמגם במעט כי הוא חלש,עיניו התגלגלו והוא נהיה חיוור ובקושי תקשר עם הסביבה.מייד הוזמן לו אמבולנס והוא נשלח לרמבם.לאח כעשר דקות חזר לעצמו כאילו לא היה דבר ואף שכח מהמקרה.בבדיקה הראשונית של הרופאים לטענתם ישנה תזוזה של הפנים אך היא מהעבר הרחוק (כנראה אירוע קל שאירע בעבר ולא הורגש).לאחר צילום סיטי לא נתגלה בצילום ולאחר בדיקות מקיפות שבהן הכל היה תקין הרופאים טענו כי יש לשער שמדובר באירוע מוחי חולף. יש לציין כי אבי סובל מלחץ דם גבוה ונוטל כדורים עמ"נ לאזן זאת, כמו כן הוע העל משקל רב ומעשן המון כך שהדם שלו סמיך.לפני 4 חודשים הוא קיבל טיפול מרופא - אספירין לדם הסמיך אך אבי הפסיק לקחת זאת על דעת עצמו לפני כחודשיים ועכשיו לאחר המקרה חזר ליטול אספירין בעקביות. שאלתי היא האם לדעתך אכן מדובר באירוע מוחי חולף (למרות שכל הבדיקות נמצאו תקינות) או שמדובר באיבוד הכרה כתוצאה מהכאב הרב שחש מרגלו?

02/05/2006 | 10:41 | מאת: סימון דביר

שלום. אני חייב לשאול אותך שאלה בנוגע לאביך. האם הוא מבולבל או איבד את הזיכרון או משהו כזה כי איך שאת מתארת את מה שהוא עבר אז אותו דבר עבר אבא שלי לפני יומיים,הוא סובל מלחץ דם גבוה מאוד הפסיק ליטול תרופות מאזנות לחץ דם ולפני יומיים גם קרה לו אותו דבר ואחרי 5 דקות חזר לעצמו אך לא לגמרי ז''א הוא מבולבל מאוד ומדבר שטויות כל הזמן ודברים חסרי היגיון מוחלט.הוא רק בן 49.כרגע הוא מאושפז בביה''ח ברזילי באשקלון והרופאים המליצו על בדיקת CT אבל מנהל המחלקה לא מאשר זאת לא יודע למה . השאלה שלי היא אם גם אביך היה מבולבל ודיבר דברים שטוטיים ולא הגיוניים ואם כן האם זה עבר ואחרי כמה זמן.

למרות שבתיאור המקרה אין אינפורמציה המשכנעת אותי כי היה מדובר באירוע מוחי חולף ,אינני יכול לשלול זאת ללא אנמנזה מפורטת. בשלב זה שתי האפשרויות באות בחשבון.

02/05/2006 | 18:07 | מאת: איציק החדש

אני בן 54 עברתי אירוע לפני שנתיים למדתי משהו על בשרי להלן עצתי: אם זה אירוע מוחי או סמי אירוע מוחי או סתם התראה מוקדמת, זה לא משנה העיניין הוא חוסר התייחסות של הוריכם לבריאותם והעמסת יתר של חרדות וטרדות לבני המשפחה. מה זאת אומרת להפסיק לקחת מדללי דם?? ולהמשיך לעשן ?? וההתעלמות ?? צריך לנער אותם אצל נוירו-פסיכולוג!! . הם לא יישתנו רק מדיבוריכם!! ,אם הם רוצים איכות חיים ושליטה טובה יותר שמעו עצות מרופאים יהיה רק יותר טוב מהרופאים ,לפחות אלו שבפורום זה . תעבירו להם דברי אלו ותהיו בריאים .

מנהלי פורום שבץ מוח