הפרעות בראיה לאחר CVA קל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/04/2006 | 19:16 | מאת: דונה

רקע כללי: בת 65, לאחר ניתוח מעקפים לפני 11 שנה, כתוצאה מהיפר ליפידים גנטי בדם, כולסטרול גבוה, מטופלת לאחרונה באיזיטרול 10 מ"ג ולפני חודש וחצי גם קריסטור 10 מ"ג בשילוב עם איזיטרול. הופיעו הפרעות בתפקודי כבד אך בהוראת הרופא המטפל הורשה לי להמשיך עם המינונים הנ"ל, ולעקוב אחר CPK. ספירה לבנה 3.5. בנוסף אני מטופלת במיקורפירין 100 מ"ג + פלאויקס 70 מ"ג עקב CVA קל. עם תחילת נטילת הקריסטול, החלה תופעה של "עשן" שחור ונקודות זעירות בעיין שמאל, שמופיעים ונעלמים מידי פעם. זה אותו צד בו קבלתי את ה - CVA. רופא עיניים שבדק אותי לחץ וקרקעית. לטענתו אין בעיה בעיניים אבל ישנו קרום שמופיע כתוצאה מאקלים ים תיכוני. הרופא טען שאם יחמיר ה"עשן" לפנות דחוף למיון עיניים מחשש לשט"ד ברשתית. 1. ממה לדעתך נגרמת תופעה זו? 2. היתכן שהשילוב של התרופות הנ"ל גורמים לה?

אינני יכול להתיחס להפרעות ראיה מבלי לבדוק אותך.הטיפול המשולב של אספירין ופלויקס צריך להשקל מחדש שכן לפי מחקר עדכני היעילות בשילוב של שתי התרופות ביחס לטיפול בפלויקס בלבד הינו זניחה אך קיים סיכון מוגבר לדימומים. כמובן שיש לשקול כל מקרה לגופו ולכן אני ממליץ להיוועץ בנוירולוג המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח