לא כל כך מבין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/04/2006 | 17:39 | מאת: נוי

שלום לצוות הרופאים לפני כמה שנים חשתי כאב עז בראש והרדמות של פלג צד ימין ,עשו לי mri שהראה נגעים לבנים ,נתנו לי פרדניזון והרגשתי מאוד לא טוב מהפרדניזון הרופא אמר לי להתחיל להוריד בהדרגה את הפרדניזון כי יכול להיות שזה גורם לי לבעיות קשות יותר לאחר חודשיים הרגשתי טוב יותר והרופא אמר לי שיכול להיות שהפרדניזון אולי עשה לי לא טוב,אבל הוא הועיל ולכן אני מרגיש טוב יותר לאחר שנתיים הרגשתי שוב את אותו כאב ,עשו לי mri חוזר שהראה הפעם תוספת בנגעים בחומר הלבן הפעם עשו לי גם שאיבת l.p שיצא תקין אמרו לי שאולי הבעיה אצלי היא מקרישיות יתר שאלתי היא האם קרישיות יתר גורמת לכל התופעות הנ"ל של הרדמות צד ימין לכמה ימים כאבי ראש עזים וקושי בראיה או שזה פגיעה עצבית תודה

האבחנה המבדלת הינה רחבה מאוד וכוללת בין היתר גם קרישיות יתר אך גם תהליכים דלקתיים,וסקולטידים ואחרים. כמובן שלא ניתן לאבחן את הבעיה במסגרת הפורום. יש צורך בהערכה נוירולוגית ונוירורדיולוגית מקיפה שתיקח בחשבון את הממצאים בבדיקה הגופנית,ההדמיה,תוצאות הניקור,מעורבות של רקמות אחרות בגוף(כגון פרקים,עור וכו) במידה וזו קיימת ,העובדה שהתהליך הגיב לסטרואידים ובדיקות מעבדה נוספות מהדם ומהנוזל שנשאב בניקור המותני.

מנהלי פורום שבץ מוח