סיכונים לשבץ חוזר וסיכויי החלמה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/04/2006 | 02:29 | מאת: אנונימי

אימי קיבלה אירוע מוחי קל לפני יומיים בבדיקת CT ראש לא נמצא אוטם והנוירולוגית בביה"ח טוענת שכנראה הייתה אסכמה בבדיקת עורקי צוואר תקינם אקו לב תקין ואקג תקין אימי סובלת מסכרת ומטופלת באינסולין כמו כן יתר לחץ דם מטופלת בקונברטין וקרטייה אימי יחסית צעירה (בת 58) לאחר האירוע יש קושי בדיבור כמו כן מילים "הולכות לאיבוד" חולשה קלה ביד ימין (הולך ומשתפר) מה הסבירות לאירוע חוזר ומה הסיכויים להחלמה במסגרת שיקומית כמובן (לאחר 48 שעות יש שיפור רב בתפקוד יד ימין וגם בדיבור) אודה על תשובה מהירה כמו כן אשמח לשמוע חוות דעתך על מגדלי הזהב של קופ"ח מכבי בבת ים ולקבל מוסדות שיקומיים טובים אחרים אציין רק שאימי כשבוע לאחר קטיעת כף רגל ימין עקב הסתבכות סכרת ולפני שיקום פרוטזה תודה

לפי התיאור סיכויי ההחלמה טובים והפוטנציאל השיקומי גבוה. איזון של גורמי הסיכון שתיארת,לחץ דם וסוכרת והמשך טיפול נוגד צימות מורידים באופן משמעותי את הסיכוי להישנות של האירוע. לפי החשד הקליני יש לשקול השלמת הבירור עם אקו דרך הושט,במידה וטרם בוצע, בירור לקרישיות יתר והולטר לב. איננו נוהגים לחוות דיעה על מוסדות שיקומיים בפורום.

01/05/2006 | 20:31 | מאת: איציק החדש

אני לא רופא ואני יכול לתת לך דעתי מניסיון ומתגובות חבריי קודם כל הייחוד של כל מוסד שיקומי "רעות": טובים יותר בטיפול מתמשך "תל השומר" טובים יותר באיזון תרופתי בזכות רפואה מקצועית נלווית ברמה גבוהה ו"בית לווינשטיין" .טובים יותר בטיפול משלים נוירו פסיכולוגי בשלושת המקומות החולה הוא מרכז ומקבל טיפולים להחזרת התנועה וחזרה לתיפקוד קוגנטיבי

01/05/2006 | 20:31 | מאת: איציק החדש

אני לא רופא ואני יכול לתת לך דעתי מניסיון ומתגובות חבריי קודם כל הייחוד של כל מוסד שיקומי "רעות": טובים יותר בטיפול מתמשך "תל השומר" טובים יותר באיזון תרופתי בזכות רפואה מקצועית נלווית ברמה גבוהה ו"בית לווינשטיין" .טובים יותר בטיפול משלים נוירו פסיכולוגי בשלושת המקומות החולה הוא מרכז ומקבל טיפולים להחזרת התנועה וחזרה לתיפקוד קוגנטיבי

מנהלי פורום שבץ מוח