אירוע מוחי ותפקוד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

18/04/2006 | 22:35 | מאת: ו

שלום, אבי בן 62 עבר אירוע מוחי לפני 4 שנים, חולה בפוליצטמיה. מבחינה גופנית ברוך השם הוא מתפקד בסדר גמור, אך מבחינת תקשורת עם אנשים הוא בקושי מדבר, כלמור הוא יכול לדבר כרגיל, אך הוא מתכנס בתוך עצמו יושב עם כולם אך בקושי מוציא מילה ממש כאילו אין לו ביטחון. קרו לו 3-4 מקרים שלא היו לו "שליטה על הצרכים", הוא מאוד רגיש ומתרגש לכדי דמעות, הוא לא עובד כי מאז האירוע הומלץ לו לא לחזור לעבודתו, ששם עבד בתור מוכר ירקות/פירות עבודה סביב השעון. הוא נוסע לפעמים בבוקר לבתי קפה וחוזר הביתה ורואה טלויזיה .. אנו לא יודעים מה לעשות המצב מחמיר , לגבי ריפוי ביעסו ק אמרו ב"מכבי" שזה כבר לא בשבילו, איך מעודדים אותו לדבר מה עושים? נא ייעוצך,חג שמח.

19/04/2006 | 16:06 | מאת: איציק החדש

יש להגדיר את אביך כחולה כרוני ואז לקבל יותר טיפולי ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת. היכנס לאתר נאמן שם יש הפניה לתוכנות מחשב העוזרות במוגבלות דיבור. שם גם תמצא פרטים של מועדונים בהם מתקיימים מפגשים עם אנשים במצב דומה . אתר נאמן :www.neeman.org.il

אין ספק שאביך צריך לעבור הערכה נוירולוגית מקיפה על מנת להבין מהי מהות ההפרעה בדיבור ומדוע הוא איננו מסוגל לשלוט על צרכיו. במסגרת ההערכה הייתי ממליץ גם על הדמיה עדכנית של המוח לשלול אבחנה של הידרוצפלוס בלחץ תקין שעלולה להתבטא באובדן שליטה על סוגרים,הפרעות קוגנטיביות והפרעות הליכה.

מנהלי פורום שבץ מוח