האם דימיון הוא גם תסמין של אירוע מוחי- דחוף!!!!!!!

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/04/2006 | 22:25 | מאת: מירב

אימי בת 72 עברה ארוע מוחי לפני כתשעה חודשים שהוגדר כקל ובנוסף נמצאה אצלה מיננגיומה שלא ה\ברור היה כמה זמן היא שם. בעקבות הארוע קיבלה אספירין וכדור ללחץ דם וסוכר. לפני כמה ימים נדמה היה כי שוב קרה ארוע זאת בעקבות העובדה שהזכרון טווח קצר אצלה נפגע והיא מדמיינת הרבה דברים. לקחנו אותה למיון והם טענו כי לא עברה עוד ארוע לאחר בדיקה נוירולוגית. כבר כמה ימים שהיא חיה בין דימיון למציאות, היא רואה אנשים שלא נמצאים , מדמיינת שהיא לא בבית שלה אלא במקום אחר, בכל פעם שהיא קמה משינה היא חושבת שבוקר גם אם זו שנת אחה"צ, היא גם ישנה הרבה, עייפה. אבל הכי חזק זה העובדה שהיא מדמיינת ולא יודעת איפה היא נמצאת. הנוירולוג שלה בחופש עד אחרי החג . האם זה תסמין של עוד ארוע או שמשהו אחר?

אירוע חריף וחדש של פסיכוזה מחייב התיחסות דחופה. יש צורך לבצע בדיקה גופנית ונוירולוגית מקיפה,לסקור את הטיפול התרופתי הקיים,לשלול תהליך זיהומי או מטבולי ובמידת הצורך לבצע הדמיה של המוח וניקור מותני. באופן נדיר שבץ מוח עלול לגרום למצב פסיכוטי כשהוא מערב טרטוריות מסוימות (קצה העורק הבזילרי,אונה פריאטלית מימין) אך חייבים לשלול גם סיבות נוירולוגיות וגופניות אחרות ולערוך בירור מלא.

מנהלי פורום שבץ מוח