כאבי ראש עזים ויחסי מין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/04/2006 | 21:44 | מאת: זלמן

פרטים אישיים: גבר, 55, בריא, כושר גופני טוב, פעילות גופנית יומיומית, כולסטרול גבוה ושבוע ימים אני נמצא בתחילתו של טיפול תרופתי להורדתו, לא נוטל תרופות אחרות, מקיים יחסי מין לפחות 5 פעמים בשבוע, בת זוג קבועה ונהדרת, עבודה משרדית, אין לחצים מיוחדים, מזג טוב, מרוצה בד"כ, ישן בסדר, נוחר לפעמים, ללא דום נשימה. הבעיה: לפני שבועיים, בעת קיום יחסים החל כאב ראש. לקראת האורגזמה הפך לכאב בלתי אפשרי ולכך התלוותה ירידת זקפה. בהמשך, תוך הרפיה ידנית בעזרת הבת זוג, המשיך כאב הראש ולקראת האורגזמה נעשה בלתי נסבל והמשיך ברמה זו עד לאחר האורגזמה, במשך דקות ארוכות. הוורידים דופקים בהיסטריה והראש מאיים להתפוצץ. ממש כך. לאחר כעשר דקות נרגע הכאב ראש אבל נשאר כל הזמן ברקע, במשך כל היום. כדורים סטנדרטיים נגד כאבים (אקמול אופטלגין) כמעט ואינם משפיעם - הכאב ברקע נשאר בעינו. לא מפריע בתיפקוד היומיומי בעבודה או בתקשורת עם אחרים. ערכתי 4 נסיונות נוספים על מנת לבודד משתנים - התופעה חזרה במדויק בכל אחת מהפעמים. רופא המשפחה לא שמע על תופעה זו ואין לו פתרון. בת הזוג נרעשת ומוטרדת ודורשת שאגש לנוירלולוג ולסי-טי. האם התופעה מוכרת לך? אם כן - מה עושים?

באופן עקרוני,כאב ראש חד, בעוצמה עזה מאוד "החזק ביותר בחיים", המופיע באופן פתאומי,ובקרב חלק מהחולים,בזמן קיום יחסי מין, עלול לכוון לאבחנה של דמם בחלל התת עכבישי המקיף את המוח. כמובן שאירועים חוזרים של התופעה מורידים את הסבירות של האבחנה ,למרות זאת הייתי ממליץ על בדיקת CT ונויורולוג בהקדם. במידה ונטלת ויאגרה לפני קיום יחסי המין ,כאבי הראש עלולים להיות משויכים לתרופה.

09/04/2006 | 09:29 | מאת: Zalman

רב תודות על התשובה המהירה. התופעה חוזרת על עצמה בחדות עזה ביותר, בלתי מוכרת לי לחלוטין. לא נטלתי ויאגרה לפני היחסים. כאב הראש נמצא ברקע מאז - כל הזמן. הכאב הקבוע הוא עדין (יחסית...) ולא מפוצץ את המוח אבל נוכח שם כל הזמן.

09/04/2006 | 09:31 | מאת: זלמן

ונ.ב: האם התופעה מוכרת בכלל? יש לה תיעוד אמין?

מנהלי פורום שבץ מוח