סחרחורות קשות - CT

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/04/2006 | 11:32 | מאת: רם

סבתי בת 80, בריאה בד"כ וסובלת זה מספר ימים מסחרחורות קשות. תוצאות בדיקות הדם היו תקינות והרופא הפנה אותה לבדיקת CT מוח. אודה על הסברת משמעות התוצאות הבאות של סריקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח + סריקה מכוונת לגומה האחורית במנח אקסיאלי: חדר רביעי בגודל ומיקום תקינים. הציסטרנות הבזאליות שמורות. צפיפות נמוכה במיספרה הצרבלית הימנית. נקבי השמיעה הפנימיים בגודל תקין. אין עדות לגוש בזווית הפוטוצרבלית. מבנה אוזן תיכונה ופנימית שמור. חדר שלישי וחדרים לטרליים רחבים. מרקם המוח ללא ממצא פוקלי. לאחר הזרקת חומר ניגוד אין עדות להאדרה פתולוגית. חריצי המוח שמורים, רחבים יותר באזור פרונטלי עליון משמאל. לסיכום: אטרופיה מוחית. אוטם ישן בצרבלום מימין. אודה מאוד על הסבר בנושא, האם יש סיכוי כי מדובר באירוע מוחי? גידול? האם מה שאותר עשוי לגרום לסחרחורות הקשות? תודה! רם

לא ציינת כמה זמן עבר בין תחילת הסימפטומים לבין ביצוע בדיקת הCT. הממצא שתואר-צפיפות נמוכה במיספרה צרבלרית ימנית שאיננה עוברת האדרה, מתאים, בסבירות גבוהה, לאירוע מוחי .הטריטוריה שנפגעה בהחלט מסבירה את התלונות של סחרחורת סיבובית עזה.כמובן שיש צורך לבדוק את סבתך ולהתבונן באופן ישיר בהדמיה כדי להגיע לאבחנה הסופית ולכן אני ממליץ לך לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב-6974000.

09/04/2006 | 21:30 | מאת: רם

תודה על התגובה המהירה! עברו כ-5-6 ימים בין תחילת הסימפטומים לבין בדיקת ה-CT. תופעה נוספת שלא פירטתי עליה קודם, היא שהיא הרגישה באחד הימים אי נוחות בפה, בלשון. היום, ביקרה סבתי אצל נוירולוג, על פי תוצאות ה-CT (הרופא לא בדק את ההדמיה, אלא אך ורק על סמך תוצאות הפענוח שפירטתי כאן) קבע כי מדובר ככל הנראה באירוע קל וביקש לעשות דופלר עורקי צווארי. כמו כן, נתן לסבתי טיפול בכדורי אספירין וכדורים לסחרחורות. מספר שאלות : 1. האם סביר כי הרופא לא בדק את ההדמיה עצמה, האם ניתן להסתפק בכך? 2. מה יקרה אם תוצאות הדופלר הצווארי יהיו לא בסדר? האם בגילה (80) יש מה לעשות? 3. האם הסבירות להישנות אירועים עולה לאחר אירוע זה? 4. סבתי הייתה אישה מאוד מאוד פעילה עד לאחרונה, הליכה של שעה כל בוקר, פלדנקרייז והתעמלות בקאנטרי... האם היא צריכה להאט את הקצב? 5. האם המלצותיו נראות לך סבירות או שהיית ממליץ לפנות בכל זאת למרפאת שבץ מוחי המתמחה בתחומים אלו? למעשה רצינו ללכת לפרופ' בורנשטיין אבל הבנו שאינו שוהה בארץ כרגע ולא הצלחנו לקבוע אליו תור... תודה תודה תודה!!!

מנהלי פורום שבץ מוח