אטקנד לעומת אוקסאר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/03/2006 | 23:43 | מאת: תומר

לרופאים שלום רב! האם ישנו הבדל משמעותי בין שתי התרופות במניעת שבץ אצל אנשים הסובלים ממשקל יתר ויתר לחץ דם? אבא שלי (גיל 65, יתר ל"ד, אחיו לאחר אירוע איסכמי) מטופל כרגע באוקסאר באופן פרטי, ושוקל לעבור לאטקנד אם וכאשר זו תיכנס לסל. בתודה מראש, תומר

שתי התרופות שייכות למשפחת חוסמי הקולטן לאנגיוטנסין 2 . תרופות ממשפחה זו הוכחו כיעילות ליתר לחץ דם,במיוחד כזה המלווה בעיבוי דפנות החדר השמאלי של הלב (LVH). במחקר גדול הוכח כי אוקסאר (לוסרטן) הפחיתה את הסיכון לשבץ מוח חוזר ב-25% ביחס לנורמיטן (אטנולול)-תרופה להורדת לחץ דם מקבוצת חסמי הביתא,למרות שלחץ הדם ירד במידה דומה בזמן הטיפול בשתי התרופות. לעומת זאת,מחקר אחר הדגים כי טיפול באטקנד (קנדסרטן) במשך השבוע הראשון שלאחר שבץ המוח הוריד באופן מובהק את שיעורי התחלואה והתמותה הקרדיווסקולרית בשנה הראשונה שלאחר האירוע. במחקר אחר נמצא כי בקרב חולים הסובלים מיתר לחץ דם סיסטולי מבודד,טיפול באטקנד הוריד באופן משמעותי את הסיכון לשבץ מוחי.ההחלטה לגבי הטיפול העדיף צריכה להינתן על ידי הנוירולוג או הרופא המטפל בהתחשב בגורמים רבים ובאופן פרטני לגבי החולה. חשוב לציין כי למרות שעדיין ניטש ויכוח מדעי לגבי הטיפול היעיל ביותר,קיימת הסכמה כללית כי הגורם הקריטי ביותר הינו איזון לחצי בדם.

מנהלי פורום שבץ מוח