האם זה ארוע חולף???

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/05/2009 | 23:22 | מאת: אתי

אני בת 39 אמא ל4 ילדים, לפני כשבועיים בערך עברתי דבר שנשמע ונראה כמו שבץ מוחי קל או כמו שרופאת המשפחה קראה לזה "TIA". זה התחיל ביד שמאל עם זרמים חזקים מאוד שעלו לכיוון בית החזה וחצי ראש שמאל (לשון שפתיים עין שמאליים)היתה צניחה קלה גם בשפתיים וגם בעין שמאל. את יד שמאל לא הרגשתי בכלל. כל זה חלף בערך אחרי כ- 30 דקות אולי פחות. הדבר הזה חזר על עצמו מספר פעמים במשך שבועיים. מה שנשאר זה יד שמאל חלשה וזהו. עברתי MRI שהיה תקין ו EEG שגם היה תקין. אף אחד לא נותן לי תשובה חוץ מרופאת המשפחה שאומרת שזה היה אירוע מוחי קל חולף. האם אני צריכה לדאוג (אני אמא לילדים קטנים ומפוחדת)? מה עלי לעשות ואלו בדיקות ? למי עליי לפנות? אודה לך על עזרתכם ויעוצכם?

ודאי שיש להתייחס ברצינות למספר אירועים חוזרים של חוסר נוירולוגי הבאים וחולפים. לא ברור האם הבירור שבצעת כלל גם דופלר עורקי תרדמה,אקו לב ובירור לקרישיות יתר. לא ציינת גם האם הוחל טיפול מניעתי בתרופה נוגדת צימות טסיות. יש צורך גם להתבונן בהדמיה ישירות על מנת להחליט האם קיים קשר בין הממצאים שתיארת לסימפטומים.

מנהלי פורום שבץ מוח