איבוד זיכרון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/05/2009 | 22:10 | מאת: אברהם

ברצוני לשאול על אדם שעבר בשנים האחרונות כמה ניתוחים (לא בראש) חלקם מסובכים וקשים מאוד, להוצאת גידולים. לאחרונה הוא עבר ניתוח נוסף ולאחריו החלה נסיגה ברמת הזיכרון (במיוחד שמות אנשים תרופות וכו') הגורמת לו למתח רב ולדאגה. חשוב לציין כי הוא נוטל בתקופה זו משככי כאבים, חלקם חזקים מאוד. כמו כן הוא הפסיק ליטול תרופות שונות לטיפול בלחץ דם ועוד אותן הןא נוטל בקביעות. (הנ"ל אינו נוטל תרופות פסיכיאטריות). האם סביר כי איבוד הזיכרון נגרם מהתרופות שנטל/הפסיק ליטול? האם אפשרי כי הוא נגרם מהטראומה הפיזית ו/או הנפשית? האם זהו מצב זמני? אשמח מאוד לתשובתכם!

קיימות סיבות רבות העשויות להסביר ירידה הזיכרון הכוללות ,בין היתר,תרופות ,חוסרים בויטמינים,הפרעות בבלוטת המגן,שינויים אלקטרוליטרים ומטבולים,זיהומים,דכאון ועוד. כדאי שחברך יםנה למרפאת זיכרון עם כל המסמכים הרפואיים לצורך אבחון והצעת טיפול.

מנהלי פורום שבץ מוח