סימן לשבץ?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/05/2009 | 21:04 | מאת: נעה

שלום רב, אמי בת 69 ובאופן כללי היא בריאה (נוטלת רק כדורים לכוסלטרול). לפני כחודש היא איבדה את הראייה בעין אחת ובשנייה - טשטוש לכמה שניות. היא נבהלה מאוד ונשלחה למיון. שם ערכו לה בדיקות מקיפות של CT ראש וכן בדיקה של זרימת הדם בצוואר (אם אינני טועה בהגדרה) והכל יצא תקין. בכל מקרה המליצו לה ליטול אספירין באופן קבוע. לפני יומיים היא איבדה את הזכרון למספר שניות - היא שוחחה איתי בטלפון ולאחר שהסתיימה השיחה, אבי שאל אותה עם מי היא שוחחה והיא לא זכרה, טענה שכלל לא שוחחה בטלפון. בשלב מאוחר יותר כאשר אבי ניסה להזכיר לה, היא נזכרה שאכן שוחחה איתי בטלפון. אני חרדה לשלומה והייתי מעוניינת לדעת ממה זה עשוי לנבוע לאור העובדה שכל הבדיקות יצאו תקינות?

העובדה כי הבירור נמצא תקין איננו שולל את האבחנה של אירוע מוחי חולף לגבי האירוע הראשון. הבלבול החולף באירוע השני עשוי לנבוע ממספר סיבות ולכן יש לפנות לרופא על מנת שיתרשם מתיאור האירוע ויבצע בדיקה גופנית. יתכן ויהיה צורך בביצוע בדיקות נוספות כגון בדיקת EEG.

מנהלי פורום שבץ מוח