מדוע אבא שלי נרדם כל הזמן?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/05/2009 | 09:02 | מאת: הילה

לאחרונה הבחנתי בתופעה מוזרה אצל אבא שלי , הוא כל הזמן נרדם. הוא פנסיונר ואינו בפעילות מאומצתו ולמרות זאת בכל הזדמנות שהוא נח או יושב מול הטלויזיה או קורא ספר הוא נרדם. הוא חושש להתייעץ עם רופא המשפחה שמא זה ישפיע על רשיון הנהיגה שלו ( הרופא צריך לחתום כל מ"ס שנים). יש לציין כי הוא לוקח תרופות - אספירין וסמוביל וטריטס אומניק. וכן לוקח טיפות עיניים לטיפול בגלקומה . הייתי רוצה לדעת מה הסיבה להרדמיות האלו , מאחר ואיננו יודעים כיצד לטפל בבעיה זו. תודה ! הילה

קיימות סיבות רבות לעייפות במהלך היום. אחת הסיבות השכיחות הינה דום נשימה בשינה הגורמת ליקיצות רבות שאינן מורגשות במהלך הלילה וכתוצאה מכך לעייפות רבה והרדמויות במהלך היום. ההפרעה שכיחה בעיקר בקרב בעלי משקל עודף אולם קיימים לה גם גורמים נוספים. ניתן לאבחן את התסמונת במעבדת שינה ולציע לה טיפול יעיל באמצעות שינה עם מסיכת CPAP.

מנהלי פורום שבץ מוח