מנינגיומה בקליפת המוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/02/2006 | 14:36 | מאת: לביאה

שלום לכם, רציתי יעוץ נוסף ואודה באם תעזרו לי לראות את התמונה הכללית שלי באור ברור יותר. גילו אצלי לאחרונה גידול בגודל של כ- 8 מ"מ בין שתי האונות של המוח במרכז , יותר נוטה כלפי האונה השמאלית. לפי דברי הרופא הניורוכרורג גידול זה הינו גידול שפיר ויש לעקוב אחריו , בעוד מספר חדשים. הרופא נשמע אופטימי. לאחר הבדיקה עלו במוחי שאלות ואשמח אם תענו לי: 1. האם יש התנהגות אופיינית לגידול מסוג זה? 2. אם כן מימה חוששים? מה בעצם צריך לבדוק? 3. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקטין את הסיכוי להחמרת המצב הנתון? 4.האם יש קשר בין הגידול לבעיות שיכחה שאני לוקה בהן או בעיות של כאבי ראש. 5. באילו מקרים מחליטים להסיר גידול מסוג זה? 6. האם גידול זה הוא בד"כ גידול מולד? אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי במתן מידע זה.

מאחר ולא בדקתי אותך או צפיתי בהדמיה התייחוסתי תהיה כללית.מנינגיומה היא אכן גידול שפיר הנובע מקרומי המוח וברוב המקרים הינו בעל קצב גדילה איטי מאוד ופרוגנוזה טובה. הגידול שכיח יותר בקרב נשים ( לעיתים קיימים על הגידול קולטנים לפרוגסטרון ואסטרוגן) ואנשים שנחשפו להקרנות. הפרמטרים החשובים הינם גודל המנינגיומה,קצב הגדילה והטריטוריה בה היא מופיעה. כך ,לדוגמא,מנינגיומה הנמצאת בסמיכות לעצב הראיה עלולה להוות התויה לכריתה כירורגית מאחר שכל גדילה מינימלית עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לראיה.במידה והנויכירורג לא מתרשם שיש צורך בהתערבות כעת יש צורך במעקב קליני והדמייתי.

מנהלי פורום שבץ מוח