תרופות/זריקות להורדת טונוס לאחר שבץ

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/12/2008 | 13:45 | מאת: אני

שלום דוד שלי (54) עבר אירוע מוחי ב2006 בעיקבותיו התעצמו הפרעות ההליכה שלו , כאשר ברקע אירוע איסכמי ישן מימין 2003(גרעיני בסיס ואינסולה) לאחריו נותרה חולשה בכל פלג גוף השמאלי.עוד ברקע: סכרת 2, יל"ד ודיסליפידמיה. גפה עליונה שמאלית אינה פונקציונלית, ללא תנועה אקטיבית, טונוס פלקסורי מוגבר מאוד (ashword 3 ), הגבלה לקראת סופי טוח פסיביים בכל המפרקים ובעיקר לכיפוף בכתף. האם מומלץ במקרה זה טיפול תרופתי או זריקות להורדת טונוס, בנוסף לטיפול פיזיותרפי משמר אותו מקבל פעם בשבוע? תודה מראש

ניתן לטפל בטונוס מוגבר בתכשירים פומיים כגון בקלופן או טיזנידין ואף בהזרקות בוטוקס. ההחלטה לגבי הטיפול תינתן רק לאחר בדיקה נוירולוגית. אני מציע לפנות ליחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב.

08/01/2009 | 12:34 | מאת: הניה רונן

ניתן להקל על הטונוס עם מכשיר שניקרא לימפה פרס אותו משאילים מ"יד שרה". בנוסף יש לבצע תרגילים לנשיאת משקל בדחיסה, כלומר השענות על היד לאחר שיושרו האצבעות בזויות שונות בברכה, הניה רונן, פיזיוטרפיסטית

מנהלי פורום שבץ מוח