הריון ואירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/02/2006 | 13:06 | מאת: ש

שלום רב, אני בת 32. לפני כשלוש שנים עברתי אירוע מוחי במהלך שבוע 10 להריון, שהתבטא בשיתוק חלקי של צד שמאל, ראיה כפולה, צניחת עפעף והרגשת חולשה בצד השמאלי. רוב הסימפוטומים חלפו לאחר מספר ימים למעט הראיה הכפולה שהשתקמה רק לאחר כחצי שנה, אך לא במלואה (כיום אני מרגישה מאמץ בעיניים וקושי במיקוד כשאני עייפה, וכן קושי במיקוד כשאני שוכבת על צידי השמאלי). כל הבדיקות היו תקינות, כולל ה-CT. לאחר הלידה, שהיתה רגילה, עברתי MRI דגם הוא היה תקין. גם בדיקות הדם התקופתיות שאני עוברת תקינות לחלוטין, כולל ה-PTT. במהלך ההריון טופלתי בקלקסן, ולאחר הלידה התחלתי בלקיחת אספירין 100 מ"ג. שאלתי היא: 1. האם יש סיכון מבחינתי בהריון נוסף - כזרז של אירוע מוחי. 2. האם לקיחת קליקסן כמניעה בהריון מעמידה אותי במצב של סיכון של דימום מוחי לאור הרקע הרפואי שלי (ובהסתמך על המקרה של אריאל שרון). 3. לצורך התייעצות רפואית מפורטת - לאיזה רופא עלי לפנות - גניקולוג, המוטולוג או נוירולוג? עלי לציין שלאחר האירוע הייתי במעקב רפואי משולש כאמור, אך אף רופא לא "ריכז" את הכל, כל רופא שלח אותי לבדיקות שקשורות אליו.

ראשית אני מניח שעברת בירור המטולוגי לקרישיות יתר לרבות APLA. הריון הינו מצב פרוטרומבוטי ואכן עקב הסיכון לאירוע נוסף בהריון הבא אני מניח שתטופלי שוב בקלקסן. כל תרופה נוגדת קרישה מעלה במידה מסוימת את הסיכון לדימומים,ולכן הרופא המטפל צריך לבצע הערכה של תועלת מול סיכון.אני מציע לך לפנות למרפאת STROKE במרכז הרפואי תל אביב טלפון-6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח