לרופא - איסכמיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/02/2001 | 00:07 | מאת: אביגדור

קרדיולוג בבי"ח כתב לרופא המטפל מכתב ואני מבקש לקבל הסבר יותר מפורט על משמעות הדברים ואני מצטט. מדובר במחלה כלילית אגרסיבית ביותר עם התקדמות מהירה ו restenosis מהיר ומליגני. בשלב זה מחלה ביפיזית באזור התותבים ובאזוים אחרים במיוחד ב cad . הטיפולים האפקטיביים הם ptca שהנם במקרה זה טובים לזמן קצר. cabg איננו פתרון סביר עקב הביפיזות באזור התותבים וביסטלית. זקוק לטיפול תרופתי מסיבי. אני שכתבתי נכון. אני מניח שמצבי איננו אופתימי אבל אני מבקש כאמור לקבל הסבר המחלה והטיפול. תודה . אביגדור

17/02/2001 | 01:21 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בקצרה מה שנאמר שם שי מחלה (הצרויות) בעורקי הלב. ההצרויות מפושטות וזה גורם לעורקים צרים לכל אורכם, כך שניתוח מעקפים (שיעיל בעיקר כאשר יש הצרויות ממוקמות), לא בא בחשבון. לכן מה שצריך לעשות הוא לייצב את העורקים על ידי תרופות. זה בערך... לא מילה במילה, אבל זה העיקרון תודה על תשומת הלב

17/02/2001 | 11:13 | מאת: אביעד

לד"ר קיציס. תודה עבור תשובתך, וברשותך אשאל שאלה נוספת שמאד מטרידה אותי. האם פרוש הדבר שאין אפשרות ניתוחית ויש סתימות פירושה שאין תקווה וסופי מתקרב? האם אין היום ברפואה טכניקות אחרות ללא ניתוח מעקפים? האם ניתן להוציא תותבים שנסתמו? תודה עבור התיחסותך אביעד

מנהל פורום קרדיולוגיה