צינתור ושטפי דם במוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/01/2001 | 12:56 | מאת: Tomer

שלום סבא שלי עבר צינתור לפני שלושה ימים וקיבל לאחריו תרופות מדללות דם. אתמול הוא הפסיק להרגיש את היד, והתברר שיש לו שטף דם במוח ולכן זה קרה. שאלתי אלייך היא האם זה דבר שיגרתי ? האם יש סיכוי להחמרה ? והאם זה דבר הפיך שיחזור לתפקוד מלא ? אודה לך מאוד על תשובתך. תומר

29/01/2001 | 16:26 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זה בהחלט יכול להיותץ סיבוך מאוד לא נעים של התרופות הניתנות לאחר הצנתר. אך זב יכול להיות גם לא קשור כלל, אלה רק צירוף מקרים רע אצל איש עם מחלת עורקים ואולי גם יל"ד. בכל אופן התרופות "לדילול" הדם הניתנות לאחר הצנתור הוכחו כמועילות יותר מאשר מסכנות את החולים. מקרים יוצאי דופן יכולים להתרחש וזה מאוד מצער. לגבי סבך, לא יכול אני לא יכול להגיד כלום על מצבו, הזמן יגיד. תודה על תושמת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה