אאורטה מורחבת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/11/2003 | 12:09 | מאת: ישראל

בבדיקה ראשונה הרוחב היה 4.8. בצילום ct הרוחב הוא 4.3. כעת מופנים למיפוי לב. נאמר לנו שהרוחב צריך להיות 3.3. מהן ההשלכות? מה אסור/מה מותר/מה צריך? מהם הטיפולים לבעיה שכזו ועד כמה היא מסוכנת? תודה!

05/11/2003 | 20:38 | מאת: ד"ר אילן קיציס

השאלה האם ומתי צריך לנתח את האורטה. בערכים של פחות מ 5 ממ לא צריך לנתח רק לעשוב על ידי אקו לב ו CT תקופתי. וכמובן לאזן אופטימלית את לחץ הדם כל זאת בהנחה שאין לך סינדרום מרפן תודה

06/11/2003 | 10:39 | מאת: ישראל

האם סטיה של מעל 5 מ"מ מחייבת ניתוח? מהו הרוחב המחייב ניתוח? מהם הסיכונים בניתוח שכזה? ושוב, מה זה סינדרום מרפן? תודה רבה!

מנהל פורום קרדיולוגיה