SVT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/01/2001 | 23:15 | מאת: HEZI

שלום אני בן 34 וסובל לאחרונה בתדירות גבוהה 4 פעמים בשנה מהתקפת SVT בחודש האחרון נגשתי פעמיים למיון עם דופק של 200 במשך כמעט 25 דקות הזריקו לי אדנוזין,הפנו אותי למכון הלב ושם המליצו לי על צריבה-שאלתי היא מה בדיוק עושים ואם יש סיכון כל שהוא לפגוע בהולכה הטבעית של הלב?שאלה שניה האם אפשר לחיות גם עם תרופות? ואם זה כדאי?

25/01/2001 | 23:34 | מאת: ד"ר אילן קיציס

העניין מורכב. לך למומחה לאלקטרופיזיולוגיה (אני מניח שמומחה כזה המליץ לך על הצריבה). מדובר בחדירה ללב דרך וריד במפשעה. מעלים קטטר מיוחד ממקמים אותו במקום הנכון (לכך דרושה מומחיות מיוחדת). ושם צורבים או שורפים מספר מילימטרים של שריר לב אשר מאפשר את קיומו של מעגל חשמלי האחראי להפרעת הקצב. יש מספר הפרעות קצב המכונות יחדיו - SVT. חלקן קלות יותר לצריבה וחלקן קשות. והכל תלוי במיקום המעגל החשמלי בלב. יש סכנה קטנה להופעת חסם עלייתי-חדרי מלא. זה יצריך קוצב לב קבוע. אך סיבוך זה נדיר וממש (ממש) לא צריך לקראת. לכן ההחלטה ללכת על צריבה תלויה בדרגת ועוצמת התלונות ותכיפות ההתקפים אל מול הסכנה שבפעולה עצמה. תדיין זאת עם הקרדיולוג שלך. ובהצלחה. תודה על תשומת הלב

25/01/2001 | 23:55 | מאת: תומי

בבדיקת מאמץ נמצאה צניחה של 2ממ מקס.החלה במאמץ.הצניחה בחבורים:l2 l3 avf v4 v5 v6נעלמה אחרי 5 דקות מנוחה. בבדיקה קודמת הצניחה היתה של 1ממ ונעלמה אחרי דקה.מהמשמעות ההרעה? אודה על תשובתך

מנהל פורום קרדיולוגיה