עוד בעניין החלפת המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/01/2001 | 15:09 | מאת: ירדנה

תודה על תשובתך מ-7 בינואר. לאחר שעברתי צנתור שהיה ממש לא קשה (אגב, הרופאים והאחיות כמעט שלא האמינו לי כשאמרתי להם שעברתי צנתור לפני ארבעים שנה בבילינסון) התברר שעורקי הלב בסדר ושהמסתם - דפוק, בלשון העם, דהיינו לא ניתן לתיקון. הניתוח יהיה בעוד שבועיים או שלושה אצל הפרופסור מרין בהדסה עין כרם. מה שאני שואלת הוא: האם אוכל לזכות במסתם ביולוגי, כך שיימנעו ממני הצרות של דלול הדם וכו', לאחר הניתוח? כן, נכון, לצורך זה עלי לומר את האמת והיא שאני בת 65. לא נורא, ודי נעים, למען האמת. האם יש אפשרות שמסתם ביולוגי, לאחר שהוא מתבלה או חלילה מתכלה, יתוקן על ידי בלון בבוא העת, כלומר - לא יהיה צורך בניתוח שני? ואם לא - האם מוטב עכשיו מסתם מלאכותי עם מה שנלווה אליו, על פני מסתם ביולוגי אשר אולי יידרש להחליפו בעתיד בגלל התיישנותו? תודה לך על תשובתך

24/01/2001 | 21:29 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בעיה ושאלה טובה. כללית לא נראה לי לשים מסתם ביולוגי במיקום מטראלי (אלה אם זה בנשים צעירות הרוצות להכנס להריון ללא דילול דם, כשידוע מלכתחילה שבהמשך הן תצטרכנה ניתוח שני). במקרה שלך אפשר לשים ביולוגי, אבל בטוח תצטרכי ניתוח נוסף בהמשך... בעוד 3 או 4 או 7 או 10 שנים לא בדיוק ידוע. נניח בעוד 7 שנים תיהי בת 72, ואז ניתוח שני שאולי יצטרך להתבצע בדחיפות בגלל הרס המסתם יכול להיות ממש סכנה. ותארי לך שזה יקרה בעוד 3 שנים ?..... לכן במיקום מטראלי מומלץ לשים מסתם תותב ממתכת. ואין מה לעשות אלה לקחת תרופות לדילול הדם. בטכניקות של היום (שימור חלק מהעלים של המסתם הישן), החדר השמאלי שומר על צורתו ותפקודו התקינים להרבה מאוד זמן. לכן אני ממליץ לך ניתוח אחד עכשיו, מסתם ברזל, קומדין לדילול הדם - ולהתראות בגיל 100. קונה ? תודה על תשומת הלב

24/01/2001 | 23:46 | מאת: ירדנה

תודה! אני מבינה מכאן שאין סיכוי של תיקון באמצעות בלון לגבי המסתם המיטראלי הביולוגי המושתל, לאחר שזה התעייף כעבור 7 שנים בערך. דבר שניתן היום לעשות למסתם טבעי של האדם, זה שהוא נולד אתו (המסתם הביולוגי ה"אסלי", ה"גזעי", הביולוגי למהדרין). טוב, שלי המקורי מדי דפוק לתיקון כזה, כך הוסבר לי לאחר הצנתור, ובעצם גם לפניו. אז זהו, אחרי הניתוח שלי יתחיל סיפור הקומדין. לא בגלל זה אני הולכת לניתוח, אבל אולי אוכל לבצע יותר משבע תנועות שחייה רצופות כאשר אני משכשכת להנאתי בים? האמת - לא איכפת לי, נעים לי סתם לשחות בכאילו, העיקר ליהנות מן הים. נראה לך שעד תחילת העונה בחודש מאי יהיה הניתוח (שצריך להיות בעוד שבועיים או שלושה) ממש בחזקת עבר שנשכח ונשטף על ידי גלים קלים בים התיכון? שוב תודה לך. שמי המקורי הוא כרמלה לכיש ואלו השם ירדנה הוא שמה של גיבורה של אחד מספרי, אשר בשמה נקרא הספר כולו. העיקר: לפני ארבעים וארבע שנים אמרו לי שעלי לבצע הפלה כי אסור לי להרות. נו, מזה יצאו ארבעה ילדים, מהם שלושה שילדתי בהרבה חרדות וגם קצת צרות, ועכשיו מסתובבים סביבי 16 נכדים, כן, כן, הילדים עושים עבודה טובה ורבה. הבכורה, שהרופא במרפאת הקיבוץ הודיע לי שעלי לעשות הפלה כשהריתי בה, הגיעה בצה"ל היישר מקיבוץ השוה"צ אל בעלה חובש הכיפה הסרוגה, וביחד הביאו לעולם 9 ילדים. הבכור בקורס קצינים. נו, הרפואה התקדמה מאז, לא?

מנהל פורום קרדיולוגיה