קרדיולוגיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/12/2000 | 18:33 | מאת: duro

שלום דקטור. עשיתי בדיקת מעמץ עים זריקה. הממצאים הם: בפרפןזיה, איסכמיה קשה בחומרתה ובכמות בינונית בתפוצה של RCA עם אוטם אינפריורי בזלי קטן זה [ זה אני מעתיק מהמכתב של פרוקרדיה] אין עדות לאיסכמיה באזורים אחרים. בבדיקת פרפוזיה של שריר הלב במאמץע"י טליום 201 בשיטת spect. הממצאים:אקג במנוחה גלי T שליליים ב. AVF111 אקג במאמץ: צניחהת v6 -4V ST upslopig 1mm זו שעלה אחד. שעלה שניה מה זה ( אנגינה פקטוריס)? חשוב לי לדעת התשובות. תודה

30/12/2000 | 00:05 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זה אומר שהיה לך אוטם (התקף לב) קטן בחלק התחתון של הלב, ומלבד כך יש עוד איזור בחלק התחתון של הלב שלא מקבל מספיק דם כיוון שהעורק המוביל דם לאותו איזור מוצר. תודה על תשומת הלב

30/12/2000 | 13:40 | מאת: המר שמשון

אל מנהל הפורום. תודה עבור התשובה החלקית. פניתי לקרדיולוג עים הנושא היזבתי לא שבבוקר לאחר מעמץ קטן של הלכה כ500-600 מטר יש לי מחושים בקתפיים -עורב. הקרדיולוק ללא היסוס קבע ש זה סימנים של אנגינה פקטוריס. ליפני כן קיבלתי כדורים להורדת לחץ שהוא 150- 90 הוא החליף לי את הכדורים לsectral200m"g plavix75m"g adizen 120m"g ובמקרה שיהיו לי כאבים במשך זמן ממושך יש להשפריץ ספרי isoket . מה דעתך? א)האים זה באמת אנגינה פקטוריס? ב) האים הטיפול נכון, היום אחרי יום הראישון שלקחתי את הכדורים הרגשתי חולשה, אומנם הוא גם אמר לי ש כך יהיה, שעלי לישטות הרבה קפה. אבקשך תשובה בנידון תודה מראוש.

מנהל פורום קרדיולוגיה