לד"ר אילן קיצס -- תומכי עורק (stent)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/12/2000 | 14:40 | מאת: יוסי אורגד

שלום ד"ר. אני בן 50. סובל מרמת שומנים גבוהה בדם, כול' 300 טריגלי' 600 (אחרי דיאטה ותרופות) עברתי 4 צינתורי לב עם השתלת 7 תומכי עורק stent. התומכים לא נקלטים טוב אצלי והם ניסתמים שוב. נאמר לי שקיימת בעיה טכנית קשה לבצע אצלי ניתוח מעקפים עקב ריבוי ה סטנטים ומיקומם. אני כיום בעת מאמץ קל או הליכה ניזקק לקורדיל מתחת ללשון או לחילופין אחרי כל מאמץ קל למנוחה.. האם כדאי להסתכן בניתוח מעקפים? איזה אפשרויות אחרות קיימות היום לאדם במצבי. לאחרונה גם רמת הסוכר שלי בדם עלתה ל 160 ויותר. תודה מקרב לב עבור עצתך. יוסי אורגד

17/12/2000 | 23:25 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אתה סובל ככל הנראה ממחלה גנטית של שומני הדם הנקראת היפרליפידמיה משולבת משפחתית. לך מהר למומחה לשומני הדם. חייבים להוריד את הכולסטרול. ויש אמצעים (קשה אבל אפשרי). אני לא יודע איזה טיפול אתה מקבל. וכמובן צריך לראות את הצנתורים. אני ממש לא יכול (ולא רוצה), לייעץ לך דרך הנט. זה לא יהיה נכון ולא אמין. סליחה.

29/12/2000 | 17:29 | מאת: משה-ישראל

לד"ר שלום אני בן 51 . לפני שבועיים הרגשתי כאבים בחזה (פעם ראשונה בחוזק הזה). לאחר אישפוז הוחלט לבצע צנטור. בזמן הבדיקה הובחן שאורק ראשי אחד סטום ב- % 90. בוצעה פתיחה ע"י "בלון" והוכנס STENT . שאלות: 1) תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילןת רגילה? 2)מה הסיכויים שהאיזור המטופל לא יסטם מחדש? 3)אם זה סיפור תורשתי- האם יש חשיבות לדיאטות דלות שומן רווי(הכולסטרול שלי 203 - שאר הנתונים תקינים)?

מנהל פורום קרדיולוגיה