הפרעות קצב בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2000 | 10:12 | מאת: אבי

ד"ר קיציס הנכבד ! בחדשים האחרונים אני חש בדופק מהיר פי 3 לפחות מהנורמאל וזה למספר שניות בערך כ-7 או 8 שניות אולי 6. המיקום שאני חש בו הוא בצד שמאל של החזה למטה באזור התחתון של הפיטמה השמאלית. זה קורה לי אחת ל-3 ימים בממוצע. יש לציין שאני מקבל תרופת לופרסור אורוס 95 אחת ליום קרוב לחמש שנים. ידוע כי יש לי הפרעות קצב קלות בודדות חדריות ועל חדריות. כמו-כן נטיה לסינוס טכקרדיה. אני בן 51 מעשן חבילת סיגריות ליום ושותה כ-5 כוסות קפה ליום ולא עושה פעילות ספורטיבית כלשהי. יש לציין שלגבי הדופק המהיר שציינתי בתחילת דברי אני מרגיש תחושת אי נעימות ומועקה מסויימת באותו איזור מוגדר. לאחר שזה קורה כמו שזה בא כך זה נעלם. מה עושים?. תודה מראש אבי. נ.ב אני היפוכונדר מוצהר.

29/11/2000 | 21:29 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קודם הולכים לקרדיולוג ומספרים לו על זה. הייתי מתחיל באקג לראות את הדופק הבסיסי ובהמשך היתי עושה לך הולטר 24 שעות. יתכן מאוד שדוקא באותו יום לא יהו לך את הפרעות הקצב שציינת. אפשרי. אבל אם ,יתפסו משהו על חם" - זה יקדם מאוד את האבחנה ואת הטיפול בבעיה. בעיקרון לא ניתן לטפל בתלונות מעין אלו ללא דוקומנטציה של הפרעת הקצב - כי זו יכולה להיות קלה וחסרת משמעות או לחליפין מסוכנת מאוד - הטיפול יהי שונה בכל אחד מהמקרים. אם לאחר הולטר אחד ועוד אחד ואולי גם שלישי לא תתגלה הבעיה, אפשר לעשות loopn recorder - מעין הולטר הנדלק לפי דרישה (לחיצה על כפתור) הנמצא אצלך למשך חודש ימים תודה על תשומת הלב

30/11/2000 | 13:54 | מאת: אבי .

ד"ר קיציס ! תודה רבה בעבור ההתיחסות העינינית המעמיקה והמהירה. לקחתי לתשומת לבי "תרתי משמע". אגש לרופא מומחה. אבי.

29/11/2000 | 21:30 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קודם הולכים לקרדיולוג ומספרים לו על זה. הייתי מתחיל באקג לראות את הדופק הבסיסי ובהמשך היתי עושה לך הולטר 24 שעות. יתכן מאוד שדוקא באותו יום לא יהו לך את הפרעות הקצב שציינת. אפשרי. אבל אם ,יתפסו משהו על חם" - זה יקדם מאוד את האבחנה ואת הטיפול בבעיה. בעיקרון לא ניתן לטפל בתלונות מעין אלו ללא דוקומנטציה של הפרעת הקצב - כי זו יכולה להיות קלה וחסרת משמעות או לחליפין מסוכנת מאוד - הטיפול יהי שונה בכל אחד מהמקרים. אם לאחר הולטר אחד ועוד אחד ואולי גם שלישי לא תתגלה הבעיה, אפשר לעשות loopn recorder - מעין הולטר הנדלק לפי דרישה (לחיצה על כפתור) הנמצא אצלך למשך חודש ימים תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה