האם אנגינה פקטוריס הנה מחלה תורשתית ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/11/2000 | 09:36 | מאת: רוני

שלום רב, לפני כשלושה חודשים עבר אבי ניתוח לכריתת ריאה כתוצאה ממחלת הסרטן שהתגלתה אצלו (בשלבים מוקדמים מאוד). נכון להיום מבחינה אונקולוגית אבי נמצא במצב טוב ולא אותרו גרורות. התחושה העיקרית עליה הוא מתלונן עוד מלפני הניתוח, אך בעיקר לאחריו הנה תחושת חנק ודקירות בחזה. לפני כשבועיים עבר ct לב והבדיקה הראתה כי הכל תקין. למרות תקינות הבדיקה החליטו רופאיו כי הם מעוניינים לבצע צנתור. לפני שנים רבות נפטר סבי מאנגינה פקטורי. האם אנגינה פקטורי הנה מחלה תורשתית ?, האם זו הסיבה בשלה החליטו הרופאים בכ"ז לבצע צנתור ? אם לא, מהן הסיבות בשלהן מבצעים בכ"ז צנתור באדם שלא נמצאו אצלו בעיות לב? תודה רבה מראש על התשובה וההתייחסות.

25/11/2000 | 21:35 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אנגינה פקטוריס הוא ביטוי לטיני לכאב בחזה שמקורו בלב. וזה נגרם על ידי הצרויות בעורקי הלב. יש לכך מספר גורמי סיכון, בינהם משפחתיות (גנטיקה) אבל בעיקר עישון, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם סוכרת ועוד גורמי סיכון פחות ברורים. לאביך שעישן הרבה, יכולה להיות מחלה כלילית (בעורקי הלב) בנוסף. אני מניח שהוא עשה מיפוי לב... נכון? שהיה חיובי (חשד להצרויות בעורקי הלב) ולכן הומלץ לו על צנתור... נכון? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה