קורולציה בין מחלת כלי דם כליליים לבין עבודת משמרות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/11/2000 | 16:38 | מאת: פאראמדיק

דוקטור קיציס ניכבד ברצוני לדעת האם ישנן עבודות \מאמרים על איזושהיא קורולציה בין עבודת משמרות ולחץ נפשי בעבודה זו ובין מחלת כלי דם כליליים? האם ישנן עבודות על כך שעבודה במשמרות משמשות כקטליזטור לאוטמים חריפים ? במידה ויש באמתחתך גם אתרים שאליהם אוכל לפנות על מנת לקבל עוד חומר אודה לך מראש. בברכה עמית

22/11/2000 | 22:48 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא ידוע לי על עבודה במשמרות, אבל ידוע לי על יותר אוטמים אצל רואי חשבון לפני תקופת הגשת הדוחות השנתתיים. עבודה של ד,ר פרימרמן מאיכילוב. ועוד כל מיני עבודות שאני לא זוכר לצטט כעת. בכל אופן ידוע שסטרס בהחלט מחיש מחלת לב כלילית. וסטרס נפשי זה כמו מאמץ ללב. וכמובן יש לכך הסברים פיזיולוגים טובים מאוד. לא מכיר ספציפית על עבודה במשמרות.. תודה על תשומת הלב

23/11/2000 | 08:56 | מאת: דר' שוורץ

הנושא שהעלית נחקר היטב בסקנדינביה. קיים דיווח יחיד על סיכון מוגבר למחלת לב איסכמית בקרב אחיות העובדות במשמרות. לעומת זאת יש עבודות רבות הטוענות שהסיכון אינו ישיר כי אם מושרה ע"י שינוי אורחות חיים אחרות ועבודה בלחץ תמידי. כך למשל, עבודה שעקבה במשך 22 שנים אחרי 5249 גברים בקופנהגן ובה לא הוכח כלל שעבודה במשמרות הינה גורם סיכון בלתי תלוי. בעבודה אחרת שעקבה אחר 1806 אנשים במשך 6 שנים נמצא שהקשר כלל אינו וודאי. לסיכום, הנושא שנוי במחלוקת. דומני שגם בארץ ערך המכון לבריאות העובד עבודה פרוספקטיבית דומה וממצאיה אינם חד-משמעיים. נראה שהסובלים ננחלת לב איסכמית בקרב עובדי המשמרות הם בדר"כ בעלי גורמי סיכון אחרים הרבה יותר מובהקים ומקובלים. בברכה, דר' שוורץ, [email protected]

24/11/2000 | 19:13 | מאת: פאראמדיק

ד.נ. ראשית הרשה לי להודות לך על התשובה המהירה. אשמח מאד אם תוכל לכוון אותי באופן ספציפי יותר לעבודה שנערכה בסקנדינביה. המדובר הוא באדם שהוא פאראמדיק במקצועו (מספר רב של שנים) שעבר אוטם חריף ומעוניין לדעת האם קיימת קורולציה בין שני הדברים. גם על הקורולציה בין סטרס לבין האוטם אשמח אם תוכל להאיר את עיני. בברכה שוב עמית

מנהל פורום קרדיולוגיה