קומדין - התעלפות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/11/2000 | 23:10 | מאת: adi

ד"ר קיציס שלום, אני חובשת המתנדבת במד"א. ביום שישי הגיע צוות מהתחנה שבה אני מתנדבת לבית קרובת משפחה שלי, לאחר שזו התעלפה בשירותים בבית. כתוצאה מן ההתעלפות (היא נפלה על הדלת) צבע הפנים שלה היה אדום-סגול והיא נזקקה למספר תפרים בראשה. ברקע: 1. אישה בשנות השבעים לחייה. 2.עברה פעמיים ניתוח להחלפת מסתמים (הראשון לפני כארבעים שנה, השני לפני כשלושים וחמש שנה( 3. לפני כחמש שנים עברה אירוע של C.V.A (אירוע מוחי) מאוד קשה אולם השתקמה ממנו (פרט לעובדה כי היא לפעמים לא זוכרת( 4. לוקחת קומדין לדילול הדם. שאלותיי הן: 1. האמנם קומדין יכול לגרום להתעלפות (בקטע של צניחת לחץ הדם?( 2. האמנם קומדין יכול לגרום לאירוע המוחי (בקטע של התפוצצות כלי דם או הקטנת הכריש(? בתודה מראש, עדי

21/11/2000 | 23:14 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קומדין לא גורם לעילפון. וכן, אפשר לקבל דימום מוחי אם נופלים ומקבלים מכה בראש. ואם לוקחים קומדין סכנה זו גדולה יותר... לפעמים גם ללא נפילה ממש. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה