התאמת תרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/11/2000 | 22:28 | מאת: פרדי מ.

לדוקטור שלום לפני חמש שנים עברתי אוטם שריר הלב ומאז אני מטופל בדילתאם במינון של 120 מ"ג. במשך הזמן אובחן לי גם לחץ דם גבוה וקבלתי קרדורל במינון של עד 4 מ"ג שלא עזר לי להוריד את לחץ הדם בקביעות ,ולכן הוחלף לי בוסקייס 5 מ"ג. זה זמן מה אני משתעל ובשבוע האחרון השעול לא מרפה, הגרון יבש וגרוי.התחלתי לקשר זאת לוסקייס האם יתכן שהכדור גורם לי לתופעות אלו? והאמת שדי חבל לי להפסיקו. בתודה מראש על תשובתך פרדי

19/11/2000 | 20:06 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן כן כן. וסקייס ותרופות אחרות מאותה קבוצה גורמים שיעול אצל כ 15% מהמטופלים. יש תחליפים. בכלל אני היתי מטפל בחולה היפרטנסיבי (עם יל"ד) לאחר אוטם, בתרופות מקבוצת חוסמי הביטא (לדוגמא דרלין, לופרסור, דימיטון, נורמיטן או קונקור - כל אחד מאלו. והבחירה שלי היתה דימיטון או קונקור). האם הציעו לך תרופות אלו בעבר... ואם כן למה אתה לא לוקח אותן. מאידך דילטם לא ממש מציאה בהקשר זה. חשוב מאוד לאזן יל"ד בצורה ממש טובה. זה חשוב מאוד. וגם להוריד את יתר גורמי הסיכון ההפיכים ובעיקר שומני הדם. תודה על תשומת הלב

19/11/2000 | 22:37 | מאת: פרדי מ.

לדוקטור שלום מודה לך על תשובתך. לגבי הדיליתאם, לא הבנתי בדיוק. האם כוונתך שהתרופות מקבוצת חוסמי בטא שהצעת לא הולכות יחד עם הדיליתאם או שבאופן כללי יש תרופות יותר מתאימות ושהגיע הזמן להחליף? ושוב תודה פרדי מ

מנהל פורום קרדיולוגיה