אשלגן מעבר למותר בדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/10/2000 | 08:12 | מאת: אפרים צדיק

ד"ר אילן קיציס שלום אני בן 65 ועברתי ניתוח מעקפים לפני שלוש שנים. רמת הקולסטרול והטריקצירידים בדם אצלי הם בגדר הנורמה. האשלגן בדם הוא מעבר לנורמה 6 mmol/l . שאלתי האם רמה כזו מהווה נזק? כיצד ניתן להוריד את רמת האשלגן? מה היא התזונה העשירה באשלגן? אני מודה לך על תשומת הלב.

19/10/2000 | 22:20 | מאת: ד"ר אילן קיציס

האם אתה נוטל תרופות היכולות להעלות את האשלגן בדם - בינהן מקבוצת חוסמי האנזים המהפך (כדוגמת קונברטין, קפוטן, וזופריל, טריטסה, או ואסקסה... ויש עוד) או אולי גם אלדקטון (אלדוספירון). נניח. הרבה אשלגן יש בפרי הדר - תמנע. יש גם בפירות עגבניות ועוד (תשאל דיאטטיקאי). לכשעצמו, אם האשלגן גבוה אך אין כל פגיע בתבנית האקג, וזה נמשך זמן רב - ככל הנראה לא יגרם לך נזק. אך יכול להווצר מצב מסוכן, אם מסיבה כלשהי (נניח מחלה) האשלגן יעלה - נקודת ההתחלה שלך גבוה, והאשלגן יכול לעלות לערכים מסוכנים. לכן מומלץ לשמור רמת אשלגן בסביבו 4.5. לך לדיאטנית ולרופא שלך שיבדוק איזה תרופות אתה לוקח. הוא גם יבדוק בדיקות דם אשר יכוונו אותו למחלות (מצבים) מטאבוליות היכולות לגרום לאשלגן גבוה. או לחליפין לך למומחה לאנדוקרינולוגיה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה