דלקת בשריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/02/2002 | 12:54 | מאת: אריאל

שלום ד"ר תסביר לי בבקשה מה היא דלקת נגיפית בשריר הלב? איך זה קורה? האם זה מסוכן ? והאם אפשר לא לגלות את זה? כי לפי מה שקראת אצל האב שבנו נפטר מהמחלה הזאת מבלי שידעו על קיומה. אשמח אם תענה לי בברכה אריאל

25/02/2002 | 21:16 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לעיתים רחוקות מחלה ויראלית כמו שפעת עלולה לפגוע גם בשריר הלב בצורה קשה. זה עלול להוביל לאי ספיקת הלב ולבסוף אף למוות. הטיפול הוא תמיכתי ולעיתים קרובות הבל חוזר לתפקד היטב - אך לא תמיד. מזלנו שזה נדיר תודה

25/02/2002 | 21:33 | מאת: אריאל

תודה רבה רבה על תשובתך רק עוד שאלה קטנטונת........... והאם זה יכול גם לקרות לצעירים ? כי לפי מה שאני יודע אי ספיקת לב זו מחלה של מבוגרים תודה!

26/02/2002 | 06:56 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בהחלט גם לצעירים - מדי פעם שומעים בעיצתון על צעיר או צעירה שמתו ממחלה זו - לשמחתנו זה ממש נדיר (בגלל זה זה בעיתון), בעוד שפעות ומחלות וירליות מאוד שכיחות תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה