חיזוק הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/10/2000 | 11:49 | מאת: שאול

ד"ר שלום האם נכון הדבר ש-Q10 (קיו אנזים 10) מסייע ומחזק את הלב? באיזה מובן ? והאם עלול להתנגש עם תרופות אחרות (לדוגמא מסוג חוסמי בטא) וכמובן כיד ניתן למדוד את הנושא (חוץ מאקו לב ומיפוי לב) אודה לתשובתך

14/10/2000 | 14:16 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אין כל מידע מבוסס שהחומר הזה ממש עושה הבדל משמעותי באיזשהו מצב. זה לא נבדק בצורה מדעית, ואם כן אני לא יודע מזה. ומאידך לא הוכח שזה מזיק. והיות ועל הנייר, אולי זה יכול לעזור, אם יש לך כסף ואם זה עושה לך להרגיש טוב, תקח תודה על תשומת הלב

14/10/2000 | 16:24 | מאת: שני

שאול שלום, אני לקחתי בתקופה מסויימת "קיו 10" 30 מ"ג כדי למנוע פעימות מוקדמות. היתה הטבה משמעותית, אבל לאחר חצי שנה זה הפסיק לעזור , עברתי למינון של 50 מ"ג ולא הרגשתי הכי טוב עם זה. אני גם לוקחת נורמיטן (חוסמי בטא) בלי בעיה. ידוע שה- "קיו 10" הוא גם אנטי אוקסידנט וגם מחזק את הלב. בהצלחה. שני

14/10/2000 | 18:53 | מאת: דר' שוורץ

http://www.americanheart.org/Heart_and_Stroke_A_Z_Guide/coQ10.html כיוון שהנושא במחלוקת נא עיינו בעמדה הרשמית של האיגוד האמריקאי לקרדיולוגיה.

מנהל פורום קרדיולוגיה