היצרות אבי עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/10/2000 | 20:41 | מאת: נתלי

שלום, אני מבקשת לדעת האם ניתן לגלות בבדיקות מוקדמות בשלבי הריון שונים מומי לב. האם בדיקת אקו לב עוברי מאפשרת גילוי כל מומי הלב הקיימים ובמיוחד האם ניתן לגלות:aortic stewosis ו-coarotation of aorta. תודה רבה, נתלי.

09/10/2000 | 21:44 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אקו עוברי יכול לגלות את מרבית המומים המשמעותיים, כולל aortic stenosis ו - aortic coarctation. חשוב ם באיזה גיל עושים את האקו העוברי וכמה המום חמור. יתכן מום קל מאוד שלא יתגלה. הכל יתכן. וברפואה אין מושג כזה "כל" - תמיד יש ספק ויש כשלונות, בגילוי טיפול וכו'. תודה על תשומת הלב

10/10/2000 | 09:36 | מאת: דר' שוורץ

דימות לב העובר מאפשר אבחון מדויק מאד וברמת מהימנות גבוהה של תבניות מומים רבות אך ורק אם הוא מבוצע ע"י מומחים. אם בסריקה השגרתית מועלה חשד לחוסר תקינות, ובעיקר אם מדובר בהריון בו קיים סיכון גבוה יותר מהרגיל להארעות מום לבבי מולד (סוכרת הריונית, נטילת תרופות ע"י האם הידועות כטרטוגניות ופוגעות בהתפתחות תקינה של לב העובר, מום לבבי קודם לאותם הורים או מום לבבי לאב או לאם, חשד לאברציה כרומוזומלית וכו'), כדאי לפנות לאבחון ע"י מומחים. בתחום יחודי זה פעילים מספר גניקולוגים הבקיאים בהתפתחות לב העובר ומודעים לשינויים המורכבים המתרחשים בשלבי ההריון השונים. המידע העדכני ביותר מצוי דווקא בידי קרדיולוגים פדיאטריים המודעים גם למשמעות המום מבחינה פרוגנוסטית ויכולים לייעץ טוב יותר להורים כיצג לנהוג. ספציפית לגבי הצרות בוותין (אב העורקים) ו/או במסתם הוותיני, האבחנה אפשרית בהחלט. יש לשלול מומים נלווים ולהעריך את סיכויי הצלחת הטיפול בהתאם. בשאלות נוספות אנא פני ל: [email protected] בברכת בריאות שלמה, דר' שוורץ

מנהל פורום קרדיולוגיה